Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 27 juni 2023 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 15:51

MSB bistår med flertalet släckande resurser till skogsbranden i Västmanland

Just nu pågår en skogsbrand i Västmanland och MSB har sedan midsommar stöttat med flertalet resurser i form av helikoptrar, skopande flygplan, skogsbrandsdepåer och rakelterminaler.

Uppdatering fredag 30 juni:
MSB:s luftburna stöd med skopande flygplan och helikoptrar för bekämpning av skogsbranden i Norberg, Västmanland är nu avslutat. MSB bistår fortsatt med skogsbrandsdepåer som innehåller utrustning från för släckning på marken. Under fredagen 30 juni levereras extra rakelterminaler för att förstärka sambandet mellan alla olika aktörer som fortsatt arbetar med insatsen.

Susanne Axmacher är verksamhetsansvarig på enheten för nationella insatser och civilskydd på den operativa avdelningen på MSB som dagligen jobbar med att ta emot förfrågningar från räddningstjänst om stöd i släckningsarbetet.
 
– Sedan midsommar har MSB stöttat Räddningstjänsten på plats i Västmanland med ett flertal luftburna resurser då branden bedömdes kunna spridas snabbt. Just nu finns många markenheter från Räddningstjänsten på plats som tillsammans med insatserna från helikoptrarna och flygplanen bekämpar branden. Skulle det krävas mer brandbekämpande stöd har MSB ytterligare helikoptrar i beredskap, skogsbrandsdepåer och högkapacitetspumpar.

Fakta om förstärkningsresurser vid skogsbrand

När kommunens och regionens egna resurser inte räcker till eller behovet av snabbt ingripande för att begränsa brandspridning är kritiskt, har MSB förstärkningsresurser i form av bland annat luftburet släckande stöd med flygplan och helikoptrar samt skogsbrandsdepåer.

Mer om förstärkningsresurser vid skogsbrand

Förstärkningsresurs för stöd till samverkan och ledning

Publicerad: 27 juni 2023 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 15:51

Senast granskad: 27 juni 2023

Till toppen av sidan