Till innehåll på sidan

Nyhetsbrev

Välkommen att prenumerera på nyheter och aktuell information från MSB.

Du kan följa utvecklingen inom området skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar genom att följa våra nyhetsbrev.

Starta  eller avsluta prenumeration

 • Starta eller avsluta prenumeration av MSB:s nyhetsbrev

  Vårt nyhetsbrev skickas var tredje vecka. Genom det kan du följa utvecklingen inom området skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar.

Ämnesspecifika nyhetsbrev

 • Nytt från RIB

  Vill du ha koll på nyheter och aktuella uppdateringar i MSB:s programpaket RIB? Prenumerera på "Nytt från RIB" så får du det senaste nyhetsbrevet direkt i din e-post.

  Du kan när som helst avanmäla ditt samtycke till prenumerationen och det gör du genom att avsluta din prenumeration.

 • Nytt från 90 sekunder

  Vill du ha koll på när vi släpper nästa reportage eller andra nyheter från 90 sekunder? Prenumerera på "Nytt från 90 sekunder" så får du det senaste nyhetsbrevet direkt i din e-post.

 • Nytt från Rakel

  Här kan du prenumerera på Nytt från Rakel, med nyheter och aktuell information om Rakel. Nytt från Rakel skickas ut cirka en gång i månaden.

 • Nyhetsbrev om Lag och rätt

  Välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev om lag och rätt!

  Du kommer att få e-post när vi publicerar nya föreskrifter och allmänna råd, samt när nya förslag till föreskrifter skickas på remiss. Prenumerationen är kostnadsfri.

 • Nyhetsbrev Kunskapsplattform ledning

  Nyhetsbrevet Kunskapsplattform ledning skickas ut ungefär en gång per månad. I nyhetsbrevet kan du följa utvecklingen inom området samverkan och ledning.

Behandling av personuppgifter

När du inleder en prenumeration på något av våra nyhetsbrev samtycker du till att MSB lagrar dina personuppgifter för att kunna administrera prenumerationen. Samtycket kan återkallas genom att du avslutar din prenumeration.

Hantering av e-postadresser

Adresser kommer inte att ges, säljas, hyras ut eller på annat sätt göras tillgängliga för användning till ett annat företag. Alla utskick görs med teknik som inte visar adresser till andra prenumeranter. I varje utskick kommer prenumeranterna ha möjlighet att avregistrera sig från framtida utskick. Detta kommer omedelbart att respekteras utan dröjsmål.

Behandlar din e-postadress som en personuppgift

Prenumerationen innebär att MSB behöver behandla din e-postadress som en personuppgift. Det är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som är personuppgiftsansvarig, organisationsnummer 202100-5984.

Vi delar dina personuppgifter med företaget Apsis, som levererar vårt nyhetsbrevssystem. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är samtycke. Dina uppgifter kommer att sparas så länge du prenumererar på nyhetsbrevet. MSB kan även komma att dela dina personuppgifter med en tredje part, förutsatt att MSB är skyldiga att göra så enligt lag. Däremot kommer MSB aldrig att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU/EES.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att avsluta din prenumeration.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, invändning, eller begränsning av dina personuppgifter. Detta gör du genom att kontakta registrator@msb.se. Du kan även kontakta vårt dataskyddsombud på 010-240 240. Om du tycker att vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

Genom att inleda en prenumeration på något av våra nyhetsbrevet samtycker du till ovanstående.

Senast granskad: 2 april 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan