Till innehåll på sidan

Pågående rekryteringar insatsverksamheten

När vi behöver stärka kapaciteten i resursbasen eller söka personal till en specifik tjänst publiceras annonser på denna sida. För att kunna söka till en annonserad tjänst eller visa intresse för att registreras i resursbasen behöver du först ha skapat ett konto på MyPages.

I rutan nedan ser du våra aktuella annonser. Är rutan tom innebär det att vi inte har behov av att stärka upp resursbasen just nu, och att vi för tillfället inte heller rekryterar till någon specifik tjänst.

Kommande insatsuppdrag

8 juli 2024
Klockan 00.00

Expert in Civil Protection Volunteerism IPA CARE Programme

The Swedish Civil Contingencies Agency (MSB) is looking for an expert in Civil Protection Volunteerism focusing on strengthening volunteer management of civil protection authorities. The expert will be working for IPA CARE Programme, which is an EU fun...

8 juli 2024
Klockan 00.00

Expert in Inter-institutional Coordination IPA CARE Programme

The Swedish Civil Contingencies Agency (MSB) is looking for an expert in institutional strengthening with focus of integrating the sector of civil protection and health. The expert will be working for IPA CARE Programme, which is an EU funded capacity ...

5 juli 2024
Klockan 00.00

UCPM Expert for multi-year resilience project in Ukraine

The Swedish Civil Contingencies Agency (MSB) recruits committed and skilled experts for our humanitarian, resilience and peace support operations worldwide on a daily basis. We have great experience on working together and strengthening other organisat...

4 juli 2024
Klockan 00.00

Senior Klimatexpert till Rom

The Global Network Against Food Crises (GNAFC) är en allians av humanitära och utvecklingsaktörer som förenas av åtagandet att bekämpa de underliggande orsakerna till livsmedelskriser och arbetar för hållbara lösningar. Detta sker bl.a. genom delad ...

Så här ansöker du

Ansök genom att logga in på ditt MyPages-konto (information om hur du skapar konto på MyPages får du nedan). Därefter klickar du på den annons du är intresserad av och anger att du önskar söka. Du får då möjlighet att skriva ett personligt meddelande till din ansökan. Ditt CV utgörs av de uppgifter som du redan har registrerat via MyPages.

Urval

När ansökningstiden har gått ut för en annons genomförs en urvalsprocess. Detta sker både när det rör rekrytering till en specifik tjänst och vid förstärkning av resursbasen. Processen kan se lite olika ut beroende på vilken typ av tjänst det rör, men består vid förstärkning av resursbasen vanligtvis av intervju och referenstagning. De som möter kraven i aktuell kompetensprofil kallas till intervju och därefter kontaktar vi de personer som angivits som referenter. Baserat på utfallet gör vi sedan en bedömning vilka individer som bäst svarar mot kraven i annonsen och registrerar dessa i resursbasen.

MyPages

MyPages är en webbportal där du som är intresserad av att söka tjänster i MSB:s insatser eller vill visa intresse för att ingå i MSB:s resursbas, kan skapa ett konto. Du angerdina kontaktuppgifter och information om utbildning, arbetslivserfarenhet och språkkunskaper. Informationen som du registrerar på My Pages utgör grunden i ditt CV som används vid urvalsprocesser och deet är därför av stor vikt att du gör en komplett registrering, och att den görs på engelska. För att ditt CV hela tiden ska vara så konkurrenskraftigt som möjligt bör du uppdatera dina uppgifter på MyPages efterhand som du tillägnar dig ytterligare erfarenheter och utbildningar.

Att skapa ett konto på MyPages är en grundförutsättning för att du ska kunna lämna intresseanmälningar till resursbasen eller söka specifika tjänster när dessa annonseras. Enbart en registrering på MyPages innebär alltså inte att du ingår i MSB:s resursbas eller att du automatiskt kommer att kontaktas av handläggare på MSB.

Logga in på befintligt MyPages-konto

Skapa ett nytt konto för MyPages

MSB:s resursbas

I MSB:s resursbas ingår personer med expertis inom en rad olika kompetensområden. Dessa personer har genomgått en urvalsprocess, samt deltagit i MSB:s introduktionsutbildning. Det är från resursbasen vi rekryterar personal till tidskritiska insatser då tidsramarna inte medger att vi annonserar ut den aktuella tjänsten.

När vi behöver stärka resursbasen med fler personer eller nya kompetensområden lägger vi ut annonser på denna sida. Om du har intresse av att ingå i resursbasen och ser en annons som överensstämmer med din kompetens och erfarenhet så rekommenderar vi dig att söka.

Till insatsuppdrag där tidsramarna tillåter rekryterar vi genom att annonsera ut den specifika tjänsten, istället för att rekrytera via resursbasen. 

Läs mer om vilka typer av profiler som finns i resursbasen

Senast granskad: 17 april 2023

Till toppen av sidan