Till innehåll på sidan

Boende hos MSB Sandö

Skolan bedriver en egen internatverksamhet med boendenivå från studentkorridor med självhushåll till hotellstandard med restaurang.

Beroende på vilken utbildning du går kan boendeformen skilja sig åt i standard. Ibland ingår mat, ibland inte. Det samma gäller städning. I ditt välkomstbrev framgår vad som gäller för just den utbildning du blivit antagen till.

Observera att mat inte alltid finns tillgänglig, se restaurangens öppettider.

Lokal pizzeria finns tio minuters promenad bort från skolverksamheten. Sök på nätet efter öppettider. Övriga affärer och restauranger finns i Kramfors, cirka 15 minuter med bil och 20 minuter med buss.

För dig som ska delta i någon av MSB:s kortare kurser

I din anmälan har du haft möjlighet att ange dina önskemål om boende och mat. Se vidare i ditt antagningsbesked. Behöver du komma kvällen innan utbildningen startar kontaktar du vår reception på tel 010-240 21 27 eller via e-post: receptionen.sando@msb.se

För dig som ska läsa Skydd mot olyckor (SMO)

För boende i regionen rekommenderar vi dig att kontakta någon av de lokala bostadsförmedlarna. Dessa kan hittas via kommunens, eller omkringliggande kommuners, webbplatser.

För dig ska läsa Skydd mot olyckor (SMO) på distans

Du som läser SMO på distans kan i mån av plats få bo på skolan under närträffarna. För bokning kontakta receptionen på MSB Sandö. SMO-elever har ett reducerat logipris med ett lokalt hyresavtal, mer information får du vid kursstart.

Om boendet

För en stor del av våra kurser erbjuds boende under kursen. Du kan bo på MSB Sandö i enkelrum eller dubbelrum beroende på tillgång. Alla rum har internetuppkoppling, tv, dusch samt toalett, sänglinnen och handdukar, tvål och schampo.

I varje hotellbyggnad finns ett gemensamt samlingsrum med TV. Det finns ett kök med spis, mikrovågsugn, kyl och frys för lättare matlagning samt möjlighet att tvätta kläder.

Som gäst har du också tillgång till lokaler för träning och rekreation samt en mängd aktiviteter, till exempel styrketräning, badminton, innebandy och volleyboll. Det finns fotbollsplan för aktiviteter och motionsspår på området samt kanotleder och fina cykelvägar. Nära till hands finns även elljusspår för den som vill ta med egna skidor, med möjlighet till parkeringsplatser för bil.

Närmsta samhälle är Kramfors som ligger 12 kilometer med bil eller buss från Sandö och där finns mataffärer, pizzerior och restauranger.

Restaurang och cafeteria

För våra kursdeltagare ger vi tillgång till vår restaurang och cafeteria som vanligtvis är öppen under helgfri måndag-fredag med fullständiga rättigheter. Vi erbjuder matsal för uppvärmningsmöjligheter för studerande med egen medhavd mat på övningsfältet.

Besöka MSB Sandö

Senast granskad: 26 april 2024

Till toppen av sidan