Till innehåll på sidan

Beställa utbildning och övning

Organisationer har möjlighet att hyra in sig på skolverksamhetens övningsfält i Sandö eller Revinge. Övningarna kan genomföras i egen regi eller i samarbete med verksamhetens medarbetare. I mån av plats har vi också möjlighet att ta emot offentliga aktörer för att arrangera konferenser.

Exempel på övningar kan vara konstruktionsbrand i industri eller villamiljö, FIP-insatsövningar, fartygsbrandsläckning med inriktning på farliga ämnen, losstagning och skarpa till simulerade övningar med kemikalier.

Utöver dessa övningar kan MSB:s skolverksamhet även planera och genomföra specialanpassade övningar och scenarier baserat på din organisations behov.

På våra övningsområden finns möjlighet att hyra in sig för att testa och utveckla innovationer och metoder inom blåljusområdet.

Verklighetslabb och testbädd

Verklighetslabbet bygger på en kombination av virtuella, simulerade och verkliga skeenden och miljöer.

Läs mer om Verklighetslabbet

Ortspecifika övningsmöjligheter

Det finns också möjlighet att hyra MSB Revinges simulatordockor eller simulatorlägenheter för övning och träning inom akut omhändertagande.

Övningsområdet i Högberget vid MSB Sandö erbjuder miljöer som exempelvis vägar som rasat, ruiner, skadade huskroppar och stora skogsarealer. Här finns också en sprängplatta. På området kan man till exempel öva ras- och skredhändelser, sök- och räddning, antagonistiska händelser, komplexa riskmiljöer och simulering av skogsbränder.

Kontakta Sandö för beställning av utbildning och övning

För mer information och bokning, kontakta oss via e-post kundtjanst.sando@msb.se eller via telefon 0771-240 240.

Kontakta Revinge för beställning av utbildning och övning

Beställningsformulär för utbildning och övning

Du kan också beställa utbildning på Revinge genom att mejla kundansvarig.revinge@msb.se.

Senast granskad: 21 maj 2024

Till toppen av sidan