Till innehåll på sidan

WIS

WIS är en portal för Sveriges krisberedskap där aktörer delar information före, under och efter samhällsstörningar. Genom att aktivt dela information i WIS kan alla enkelt och effektivt skapa sig en helhetsbild av läget, en samlad lägesbild.

Öppna verktyget - WIS

Detaljer

Typ av system

  • Kommunikationstjänster

Inloggning i WIS

Du loggar in i WIS med tvåfaktorsautentisering. Förutom e-postadress och lösenord ska du även ange en engångskod när du loggar in.

Inloggning i WIS – Så loggar du in i WIS

Börja använda WIS

Om din organisation redan är en WIS-aktör kan de som är aktörsadministratörer i WIS hos er skapa en användarprofil till dig. Om du inte vet vilka som är aktörsadministratörer hos er kan WIS-supporten hjälpa dig att ta fram rätt namn. Om din organisation inte är WIS-aktör kan ni ansöka om att registrera er och bli en aktör i WIS.

Nyhet i WIS – importera geodata

Nu kan du importera geodata från ett externt GIS-verktyg till kartfunktionen i WIS. Mer information och en instruktion som visar hur du gör, steg för steg, hittar du inne i WIS i ytan "WIS information och utveckling".

Nyheter

9 februari 2023
Klockan 9.38

Ny funktion i WIS – importera geodata

Nu kan du importera geodata från ett externt GIS-verktyg till kartfunktionen i WIS.

23 november 2022
Klockan 14.59

Välbesökt digitalt forum för säkra kommunikationer

För ett år sedan startade MSB ett nytt digitalt forum; Forum för säkra kommunikationer. Nu har vi genomfört tre forum och fler kommer under 2023.

22 november 2022
Klockan 14.43

Ny funktion i WIS-appen – läsa dokument

Nu har vi släppt en ny version av WIS-appen.

14 november 2022
Klockan 10.59

Nya administrativa bestämmelser för WIS

Nu finns nya administrativa bestämmelser för WIS. Bestämmelserna riktar sig till dig som är användare eller aktörsadministratör i WIS. Rutiner för arkivering, gallring och inloggning är några nyheter i de nya administrativa bestämmelserna.

26 september 2022
Klockan 10.45

Nya och uppdaterade hjälpsidor om WIS

Nu har vi uppdaterat hjälpsidorna om WIS med nio nya användarguider.

Senast granskad: 8 mars 2023

Till toppen av sidan