Till innehåll på sidan

WIS

WIS är en portal för Sveriges krisberedskap där aktörer delar information före, under och efter samhällsstörningar. Genom att aktivt dela information i WIS kan alla enkelt och effektivt skapa sig en helhetsbild av läget, en samlad lägesbild.

Öppna verktyget - WIS

Detaljer

Typ av system

  • Kommunikationstjänster

Nya och uppdaterade hjälpsidor om WIS

På hjälpsidorna om WIS hittar du bland annat användarguider om WIS olika menyval, roller och behörigheter, hur du arbetar i ytor och hur du använder olika funktioner, exempelvis begäran och lägesrapportering. 

Hjälpsidor för WIS

Ny inloggning och ny design i WIS

I april fick WIS ny säkrare inloggning, ny design, ökad tillgänglighet och förbättrade funktioner. Första gången du ska logga in i WIS med den nya inloggningen måste du skapa ett inloggningskonto.

Inloggning i WIS – Så loggar du in i WIS första gången

Utökad funktion i WIS – publik begäran

Vi har utvecklat funktionen begäran i WIS ytterligare genom att lägga till möjligheten att skapa en publik begäran. Med en publik begäran kan aktörer i WIS ställa frågor och samla in svar i ett formulär som enkelt går att nå via en webblänk.

Lär dig mer om funktionen begäran i vår användarguide

Börja använda WIS

Om din organisation redan är en WIS-aktör kan de som är aktörsadministratörer i WIS hos er skapa en användarprofil till dig. Om du inte vet vilka som är aktörsadministratörer hos er kan WIS-supporten hjälpa dig att ta fram rätt namn. Om din organisation inte är WIS-aktör kan ni ansöka om att registrera er och bli en aktör i WIS.

Nyheter

26 september 2022
Klockan 10.45

Nya och uppdaterade hjälpsidor om WIS

Nu har vi uppdaterat hjälpsidorna för WIS med nio nya användarguider.

7 juni 2022
Klockan 14.30

Gemensamt personuppgiftsansvar i WIS

MSB har tillsammans med andra WIS-aktörer sett över ansvarsförhållandena för personuppgiftsbehandlingar i WIS. Slutsatsen är att det i WIS råder ett gemensamt personuppgiftsansvar mellan MSB och WIS-aktörerna.

1 juni 2022
Klockan 20.54

Utökad funktion i WIS – publik begäran

Nu har vi utvecklat funktionen begäran i WIS ytterligare genom att lägga till möjligheten att skapa en publik begäran. Med en publik begäran kan aktörer i WIS ställa frågor och samla in svar i ett formulär som enkelt går att nå via en webblänk.

4 april 2022
Klockan 16.17

WIS får ny inloggning 10 april

MSB strävar hela tiden efter att utveckla WIS för att användningen ska bli enklare och säkrare. Den 10 april inför vi därför tvåfaktorsautentisering vid inloggning i WIS. Under uppgraderingen, som påbörjas klockan 9 och som beräknas pågå under några timmar, är WIS inte tillgängligt för dig som användare.

18 januari 2022
Klockan 9.19

Dagen för säkra kommunikationer hålls den 2 juni

MSB levererar och utvecklar säkra kommunikationer med tjänster och funktioner för samhällsviktiga aktörer inom totalförsvaret. I år bjuder vi in till konferensen Dagen för säkra kommunikationer som hålls den 2 juni på Kistamässan.

Senast granskad: 3 oktober 2022

Till toppen av sidan