Till innehåll på sidan

Krisberedskap & civilt försvar

Arbetet med krisberedskap och civilt försvar handlar om att stärka samhällets förmåga att förebygga och hantera kriser och krig.

Ansvaret för dessa uppgifter delas mellan ett stort antal offentliga och privata aktörer som myndigheter, kommuner, regioner och företag.

Nyheter

19 november 2019
Klockan 11.38

MSB stöder upphandling till samhällsviktig verksamhet

Regeringen har gett Upphandlingsmyndigheten i uppdrag att samla in och sprida goda exempel på metoder och strategier för att trygga leveranssäkerheten vid upphandling av varor och tjänster som är kritiska för samhällsviktig verksamhet.
18 november 2019
Klockan 14.10

Från 16 år är du vuxen nog för Sveriges beredskap

Den 18 november startade MSB tillsammans med Rekryteringsmyndigheten och Försvarsmakten en gemensam informationskampanj för att öka ungas kunskap om att de är totalförsvarspliktiga och en viktig resurs för Sveriges beredskap.
15 november 2019
Klockan 15.46

Gott om framtidshopp på Rakeldagen

Årets Rakeldag hade temat ”krisen kräver kunskap” och kunskap finns, menar generaldirektör Dan Eliasson. Behovet av säkrad kommunikation är stor och utvecklingen av Rakel är en förutsättning för att göra det möjligt.
7 november 2019
Klockan 13.30

Kommunerna får egen handbok i krisberedskap

Tillsammans med Sveriges kommuner och landsting (SKL) driver MSB projektet Handbok i kommunal krisberedskap. Målet är att ta fram ett samlat stöd inom kommunal krisberedskap som spänner över hela kommunens verksamhet. Materialet kommer löpande att publiceras i digital form här på msb.se.
6 november 2019
Klockan 13.34

Så stärker vi samhället genom att prata om kontinuitetshantering

En explosion demolerade kontoret och arbetsplatsen för 1 000 personer. Men det fanns en plan B. De flesta kunde snart vara i arbete igen. - Kontinuitetsplanen aktiverades direkt, säger säkerhetsansvarige Fredrik Nordholm.

Senast granskad: 19 mars 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan