Till innehåll på sidan

Nyheter


Antal träffar (236)


Nyhet

Rakel firar 10 år som nationellt system

Publicerad: 1 december 2020

1 december 2010 fick Sverige för första gången ett gemensamt nationellt radiokommunikationssystem för medarbetare med samhällsviktiga uppdrag.

Nyhet

MSB skickar stöd till flyktingsituationen i Sudan

Publicerad: 30 november 2020

På grund av oroligheterna i etiopiska delstaten Tigray har många människor flytt över gränsen till Sudan. MSB förbereder för att skicka basläger med boende och kontorslösning för UNHCR och andra hjälporganisationer.

Nyhet

Ny riskbild för oljeolyckor till sjöss i Sverige

Publicerad: 26 november 2020

En ny upplaga av riskbild för oljeolyckor till sjöss i Sverige, en kunskapsöversikt för Östersjön, Västerhavet och de stora sjöarna, lanseras vid den årliga konferensen för oljeskadeskydd. Räddningstjänst i kommuner med kust mot statligt vatten har anledning att uppmärksamma riskbilden i sina kommunala handlingsprogram.

Nyhet

Ett steg närmare ny upphandling av helikoptrar

Publicerad: 25 november 2020

MSB har beslutat att tilldela företaget Heliair Sweden AB uppdraget att tillhandahålla en tjänst med helikoptrar för bekämpning av bränder i skog och mark. MSB kan sluta avtal med leverantören efter tidigast tio dagar.

Nyhet

Rapport från FN:s arbetsgrupp WP.15 (ADR)

Publicerad: 20 november 2020

I november hölls det internationella mötet WP.15 vilket behandlar ändringar till ADR.

Nyhet

Fler är mycket nöjda med Rakel kundstöd

Publicerad: 18 november 2020

Årets kundundersökning för Rakel ger gott betyg åt Rakel kundstöd. Undersökningen visar även på en ökad eller förändrad användning av Rakel hos aktörerna under pandemin.

Nyhet

Förändringsuppehåll i Rakelnätet

Publicerad: 18 november 2020

Från och med den 15 december till och med den 15 januari är det förändringsuppehåll i Rakelnätet. Syftet är att upprätthålla en hög kvalitet i nätet under ledighetsperioder.

Nyhet

Film för personer med intellektuell funktionsnedsättning om minskad smittspridning

Publicerad: 17 november 2020

Myndigheten för delaktighet har tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Riksförbundet FUB tagit fram en film om coronaviruset riktad till personer med intellektuell funktionsnedsättning, IF.

Nyhet

Nästa Rakeldag hålls i maj

Publicerad: 13 november 2020

Den 5 maj 2021 är det dags för Rakeldagen igen. Rakeldagen 2021 blir ett digitalt evenemang. Temat är ”Rakel in i framtiden”.

Nyhet

Filmserien Rädd eller beredd? ställer frågor om den svenska beredskapen

Publicerad: 11 november 2020

Broschyren Om krisen eller kriget kommer fick ett stort genomslag när MSB skickade ut den till landets hushåll 2018. Nu följer vi upp informationssatsningen med filmserien Rädd eller beredd? som tar oss med på en personlig resa genom Sveriges beredskap.

Senast granskad: 11 juni 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan