Till innehåll på sidan

Nyheter


Antal träffar (186)


Nyhet

Efterfrågat och uppdaterat stöd för att identifiera samhällsviktig verksamhet

Publicerad: 20 oktober 2021

Under pandemin har det funnits stort intresse för frågor som rör samhällsviktig verksamhet. Inte minst därför att de som arbetar inom samhällsviktiga verksamheter skulle prioriteras för testning eller för att få barnomsorg vid skolstängningar. Nu finns ett nytt uppdaterat stöd för både privata och offentliga aktörer som behöver identifiera samhällsviktig verksamhet.

Nyhet

Kundforum för säkra kommunikationer

Publicerad: 18 oktober 2021

Den 17 november är det dags för MSB:s digitala kundforum för säkra kommunikationer. Forumet vänder sig till dig som använder Rakel och andra säkra kommunikationer från MSB.

Nyhet

Nya föreskrifter om undersökningsrapport efter kommunal räddningsinsats

Publicerad: 15 oktober 2021

Nu är MSB:s föreskrifter om undersökningsrapport efter kommunal räddningsinsats enligt lagen om skydd mot olyckor (LSO) beslutade. Föreskrifterna gäller från och med den 1 januari 2022.

Nyhet

Så många bränder upptäckte de skogsbrandbevakande flygen under 2021

Publicerad: 14 oktober 2021

Skogsbrandbevakning med flyg är en viktig del i arbetet med att upptäcka bränder i skog och mark - innan bränderna växt sig stora. Under 2021 upptäckte dessa flyg 74 skogsbränder i Sverige.

Nyhet

Informationsträffar om effektiv användning av Rakel för blåljuspersonal

Publicerad: 13 oktober 2021

MSB bjuder in till digitala informationsträffar om effektiv användning av Rakel. Träffarna riktar sig till dig som arbetar inom blåljusverksamhet och som använder Rakel regelbundet.

Nyhet

Rapport från Joint-möte RID/ADR/ADN

Publicerad: 13 oktober 2021

Nu finns rapporten publicerad från det senaste Joint-mötet i september, om bestämmelser för transport av farligt gods på väg och järnväg. .

Nyhet

Platser kvar till seminarium om Sendai ramverket

Publicerad: 12 oktober 2021

Nu har antalet platser utökats till seminariet om EU-projektet BSR CASCADE, som ger kunskap om hur man bygger resiliens och stärker arbetet med klimatanpassning i Sverige.

Nyhet

FN-möte om ändringar i kommande ADR

Publicerad: 11 oktober 2021

I november håller FN:s arbetsgrupp för transport av farligt gods på väg, WP.15, möte. Då diskuteras bland annat förslag till ändringar i föreskriften ADR 2023.

Nyhet

Långdragen avfallsbrand i Kagghamra - nytt 90 sekunder-reportage

Publicerad: 8 oktober 2021

I det senaste reportaget i filmserien 90 sekunder handlar det om räddningsinsatsen vid avfallshögen vid Kagghamra.

Nyhet

Antar du vår cyberutmaning?

Publicerad: 6 oktober 2021

Nu har CERT-SE på avdelningen Cybersäkerhet och säkra kommunikationer släppt en cyberutmaning som är krångligare än någonsin. Den vänder sig till alla som har intresse av it-säkerhet.

Senast granskad: 17 mars 2021

Till toppen av sidan