Till innehåll på sidan

Nyheter


Antal träffar (95)


Nyhet

Kris och säkerhet på hög nivå

Senast ändrad: 15 augusti 2019

För många verksamma i totalförsvars- och säkerhetssektorn är Solbackakursen ett välkänt begrepp, sannolikt både för sin långa historia och också för att det är en totalförsvarsutbildning för ledande personer från alla delar av samhället i Sverige. Årets kurs har nyligen genomförts med drygt 40 deltagare.

Nyhet

Insatser hyllades på årsdag

Senast ändrad: 12 augusti 2019

Ett år har passerat. Men erfarenheter tas fortfarande om hand, ärr behöver hanteras varligt. – När kameror släckts och det blivit väldigt tyst, följs det ofta av vemod och ensamhet. Vi har sagt att det inte ska hända här. Vi ska hålla ihop och vara lika starka som vi var under bränderna, säger Gävleborgs landshövding Per Bill i Kårböle.

Nyhet

Rapport från FN:s subkommitté

Senast ändrad: 10 juli 2019

Här kan du ta del av den svenska rapporten från det senaste mötet i FN:s subkommitté, juli 2019.

Nyhet

MSB:s arbete för jämställdhet i katastrofsituationer i världen fortsätter

Senast ändrad: 10 juli 2019

MSB och FN organisationen UNWOMEN har tecknat ett samarbetsavtal för att bidra till att humanitär hjälp når kvinnor och män på ett jämställt sätt. Avtalet är ett första steg i att etablera ett närmare samarbete mellan organisationerna i katastrofsituationer runtom i världen.

Nyhet

Nytt multilateralt avtal: M321

Senast ändrad: 9 juli 2019

Sverige har undertecknat det multilaterala avtalet M321 som möjliggör transport av UN 3316 kemisats, reagenssats eller första förbandssats som s.k. ”värdeberäknad mängd”.

Nyhet

MSB stärker förmågan att fördela och mäkla resurser vid omfattande skogsbränder

Senast ändrad: 9 juli 2019

För att använda samhällets samlade resurser effektivt har MSB utvecklat samarbetet med räddningstjänsten.

Nyhet

Snart släpps Lupp-appen

Senast ändrad: 4 juli 2019

Till hösten kommer en app för Lupp med stöd för iOS och Android. Med den kan du läsa och skriva enklare dagboksanteckningar för MSB RIB Lupp direkt från din mobila enhet.

Nyhet

Uppdatering för Karta

Senast ändrad: 4 juli 2019

Nu finns en uppdatering av MSB RIB Karta tillgänglig för nedladdning på vår nedladdningssida. Läs mer om vad uppdateringen innehåller nedan.

Nyhet

Uppdatering för Lupp och RIB Exchange

Senast ändrad: 4 juli 2019

Nu finns en uppdatering av MSB RIB Lupp och MSB RIB Exchange tillgänglig för nedladdning på vår nedladdningssida. Läs mer om vad uppdateringen innehåller nedan.

Nyhet

Nu släpps version 1.3.4 av MSB RIB Huvudprogram

Senast ändrad: 3 juli 2019

Nu är det dags att uppdatera MSB RIB Huvudprogram till version 1.3.4. Denna uppdatering ger det senaste innehållet i Bibliotek, Farliga ämnen och Resurs. Vi har försökt att ändra så lite som möjligt i RIB Huvudprogram för att istället fokusera framåt och arbeta efter vår nya handlingsplan för framtida beslutsstöd från MSB RIB.

Senast granskad: 11 juni 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan