Till innehåll på sidan

Påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer

Brandingenjörsutbildning kan byggas på med ytterligare utbildning vid MSB:s skola i Revinge.

Efter genomgången påbyggnadsutbildning får du formell behörighet att arbeta som räddningsledare i den kommunala räddningstjänsten. Du får kompetens att planera, delta i, leda, utveckla, utvärdera och ansvara för verksamheten såväl i fred som under höjd beredskap.
Övning på påbyggnadsutbildning för brandingenjörer
Övning på påbyggnadsutbildning för brandingenjörer

Innehåll och upplägg

Utbildningen genomförs som en skolbunden utbildning men vissa lektioner genomförs som fjärrundervisning / på distans på grund av coronapandemin.

Utbildningen bedrivs som schemalagda heltidsstudier på dagtid, måndag till fredag, och består av teoretiska lektioner, föreläsningar, grupparbeten och övningar där du ska delta.

Det förutsätts att du medverkar aktivt i grupparbeten tillsammans med andra studenter och det krävs även eget arbete / egna studier utöver schemalagd tid.

Några av kunskapsområdena som omfattas är skadeförebyggande verksamhet, skadeavhjälpande verksamhet (operativ räddningstjänst), samhällets krishantering samt ledarskap.

Terminstider

Vårterminen sträcker sig från vecka 4 till och med vecka 25. Höstterminen pågår från vecka 33 till och med vecka 50.

Tre veckor under vårterminen och tre veckor under höstterminen ligger studieperiod vid kommunal räddningstjänst.

Senast granskad: 21 maj 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan