Till innehåll på sidan

Blanketter och e-tjänst

Här hittar du bland annat blanketter för att beställa abonnemang och tilläggstjänster, aktivera och avaktivera Rakelterminaler och anmäla behörig beställare/kontaktperson.

När du ska göra en beställning fyller du i aktuell blankett och skickar den till Rakel kundstöd. En del beställningar kan du göra i vår e-tjänst.

Rakel e-tjänst

I e-tjänsten kan du som är behörig beställare, beställa, ändra eller säga upp abonnemang. Du kan också anmäla eller ändra behörig kontaktperson eller behörig beställare.

 • Så använder du Rakel e-tjänst
  • Gå till Rakel e-tjänst: MSB – Rakel e-tjänst
  • Logga in med valfri inloggningsmetod (exempelvis BankID QR-kod).
  • Fyll i grunduppgifter:
   Organisation, organisationsnummer, Rakel kundnummer och dina kontaktuppgifter.
  • Välj ärende:
   Ny kontaktperson/beställare.
   Ändring kontaktperson/beställare.
   Abonnemang (beställa, ändra, säga upp Rakelabonnemang).
  • Fyll i de uppgifter som krävs. Om ärendet gäller abonnemang, bifoga även ert programmeringsunderlag (PU).
  • När du är klar granskar du din beställning och signerar.
  • När du signerat skickas din beställning till Rakel kundstöd.
  • En bekräftelse skickas till din e-postadress.

Beställningsblanketten R1 används för beställning av abonnemang för Rakelterminal men också för till exempel beställning av talgrupper och organisationsblock (både för namn- och nummersättning). Blanketten skickas till Rakel kundstöd tillsammans med uppdaterade relevanta delar av ert programmeringsunderlag. Du kan även beställa, ändra eller säga upp Rakelabonnemang i Rakel e-tjänst.

Du som ska beställa Klientanslutning för positionering (blankett R23) och vill ha anslutningen IP WAN med Rakel säkerhetsskåp måste även fylla i en Excelbilaga kopplad till beställningen. Vänligen kontakta din kundansvariga för Rakel för att få bilagan. Blankett och bilaga skickar du ifyllda till Rakel kundstöd.

Du som ska beställa Klientanslutning för KC (blankett R32) och vill ha anslutningen IP WAN med Rakel säkerhetsskåp måste även fylla i en Excelbilaga kopplad till beställningen. Vänligen kontakta din kundansvariga för Rakel för att få bilagan. Blankett och bilaga skickar du ifyllda till Rakel kundstöd.

Senast granskad: 12 februari 2024

Till toppen av sidan