Till innehåll på sidan

Brandskydd

MSB är en expertmyndighet på bland annat brandskydd och vi arbetar för ökad brandsäkerhet i samhället.

Det gör vi bland annat genom att bedriva forskning och utfärda regler och normer men också genom att stödja den enskilda människans förmåga att förebygga och skydda sig mot bränder.

Nyheter

21 oktober 2019
Klockan 13.15

Vad behövs för evidensbaserat brandförebyggande arbete?

Under två dagar samlades 30 deltagare från åtta länder i en workshop i Karlstad för att uppmuntra utveckling av evidensbaserad praktik inom brandsäkerhetsområdet.
20 september 2019
Klockan 15.56

MSB säljer inte produkter och gör inte hembesök

Det händer att privatpersoner blir uppringda av företag som vill sälja produkter, där den som ringer säger att det sker i samarbete med MSB. Det stämmer inte.
28 juni 2019
Klockan 16.24

Utlysning för uppdrag till ideella organisationer som utbildar allmänheten

Nu är utlysningen öppnad för att söka uppdrag för utbildningsverksamhet som stärker den enskildes förmåga att förebygga och hantera olyckor, allvarliga händelser och kriser.
12 juni 2019
Klockan 15.27

Fler har brandskyddsutrustning i sina bostäder

Fler har fungerande brandvarnare och släckredskap i sina bostäder visar resultatet från undersökningen "Vad är viktigt för din trygghet och säkerhet".
11 april 2019
Klockan 14.48

Stärkt brandskydd - hur går det för nationella strategin

Det går framåt men fortsatta insatser behövs för att nå samtliga mål i den nationella strategin för stärkt brandskydd för den enskilda människan. Det är en slutsats från den analys MSB gjort av utvecklingen inom bostadsbrandsområdet.

Senast granskad: 19 mars 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan