Till innehåll på sidan

Nyheter om Rakel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev Nytt från Rakel för att få nyheter och aktuell information inom området säkra kommunikationer. Nytt från Rakel skickas ut cirka en gång i månaden.

Prenumerera på Nytt från Rakel eller avsluta prenumeration

Fyll i din e-postadress och börja prenumerera. Under leveransformat väljer du om du vill få nyhetsbrevet formgivet med bilder och text (HTML) eller endast text.

Starta eller avsluta din prenumeration på Nytt från Rakel

Nyheter

25 augusti 2023
Klockan 7.54

Nya frekvenser i Rakelnätet för mobila basstationer

För att kunna använda Rakelnätet i situationer då MSB förstärker nätet med mobila basstationer är det viktigt att se över så att era Rakelterminaler stödjer de nya frekvenserna för mobila basstationer.

26 juli 2023
Klockan 11.33

Rakel påverkas inte av ny publicerad sårbarhet för TETRA-standarden

Det har i olika kanaler publicerats information om sårbarheter mot standarden som medför att obehöriga bland annat kan avlyssna radiotrafik (CVE-2022-24402) för radionät som använder kryptoalgoritm TEA1 som finns i TETRA-standarden. Sveriges nationella radiosystem Rakel använder inte denna kryptoalgoritm och har alltså inte denna sårbarhet.

20 juni 2023
Klockan 9.12

NCCOM presenterar krav för terminaler för nästa generations kommunikationssystem

Operatörer för samhällsviktiga kommunikationstjänster i Norden har tagit fram gemensamma krav på utformning och egenskaper för mobila och robusta terminaler som ska användas i nästa generations kommunikationssystem.

24 maj 2023
Klockan 13.43

Förändringsuppehåll i Rakelnätet sommaren 2023

Från och med den 19 juni till och med den 13 augusti är det förändringsuppehåll i Rakelnätet.

8 maj 2023
Klockan 13.50

Fjorton aktörer i gemensam sambandsövning

Under en intensiv dag i skogen utanför Surahammar samlades fjorton aktörer för att testa utrustning och öva metodik, främst i det gemensamma kommunikationssystemet Rakel.

Senast granskad: 8 mars 2023

Till toppen av sidan