Till innehåll på sidan

Coronaviruset - covid-19

MSB:s roll i Sveriges hantering av covid-19, information till berörda myndigheter och organisationer och tips på vad du själv kan göra.

Minska covid-19-spridningen: Råd, tips och exempel för dig som verksamhetsansvarig

Sommar i skuggan av en pandemi ställer speciella krav på alla som organiserar en verksamhet. Kunder och gäster måste kunna hålla avstånd och tvätta händerna, vilket styr hur du kan sälja varor eller tjänster. Här finns material och goda exempel på hur andra har gjort i sina verksamheter för att bromsa smittan.

Brand i skog och mark 2020

Just nu är det risk för gräs- och skogsbrand i delar av Sverige. Här finns information om vilka förstärkningsresurser vi kan stötta med, vägledning om eldningsförbud för kommuner och länsstyrelser samt råd om vad du som privatperson ska tänka på om du ska elda och grilla i skog och mark.

Nyheter

7 augusti 2020
Klockan 15.15

Uppdatering: Svenskt stöd till Libanon

För att bidra till att lindra effekterna av explosionen i Libanon har MSB svarat på förfrågningar både från EU och FN för att bidra med personal till gemensamma insatser. Under gårdagskvällen antogs tre svenska experter - en miljöexpert och två experter inom informationshantering och logistik som nu skickas till Beirut.
6 augusti 2020
Klockan 14.46

Svensk hjälpsändning av sjukvårdsmaterial till Libanon

Libanon har accepterat ett svenskt erbjudande med efterfrågat sjukvårdsmaterial som kan användas vid vård av skadade människor efter tisdagens kraftiga explosion i Beiruts hamnområde. MSB och Socialstyrelsen packar just nu materiel i respektive lager som bland annat omfattar skyddshandskar, skyddsmasker, skyddskläder, kanyler, förband och annan sjukvårdsutrustning.
4 augusti 2020
Klockan 14.03

Åtta av tio fortsätter att följa rekommendationerna

Den senaste enkätundersökningen från Kantar Sifo visar inga större förändringar från tidigare undersökningar. Precis som förra veckan tror färre att de kommer att bli smittade. Samtidigt följer åtta av tio rekommendationerna.
Till toppen av sidan