Till innehåll på sidan

Lär dig mer om cybersäkerhet

MSB och Polisen har fått i uppdrag av regeringen att stärka kunskapen i samhället om informations- och cybersäkerhetsfrågor. Kampanjen Tänk säkert pågår under 2023 i samarbete med flera organisationer. 

Säkerhet i offentlig miljö

Säpo höjde nyligen terrorhotnivån till en fyra på en femgradig skala. Vi upplever också skjutningar och sprängningar från kriminella nätverk i våra offentliga miljöer. Här hittar du som aktör stöd för hur du kan arbeta med ditt skydd och öka din medvetenhet.

Ras och skred

MSB förser landets kommuner och länsstyrelser med kartor över bebyggda områden där det finns risk för ras, skred och slamströmmar.

Utbildning i skydd mot olyckor

Utbildning i skydd mot olyckor (SMO) är för dig som vill arbeta som brandman inom kommunal räddningstjänst.
Här har vi samlat information inför din ansökan till utbildningen.

Kriget i Ukraina

Information om MSB:s arbete med anledning av invasionen av Ukraina.

Jobba hos oss

Bli en del av oss, se vilka lediga jobb som finns just nu. 

Nyheter

2 oktober 2023
Klockan 15.10

Guld till Lilla Krisinfo vid tävlingen Digital Communications Awards 2023

Lilla Krisinfo vann i helgen guld i kategorin ”Website” i den internationella tävlingen Digital Communications Awards 2023.
29 september 2023
Klockan 14.50

Stöd till Ukraina skickas från EU:s sjukvårdslager

Ukraina har efterfrågat stöd med sjukvårdsutrustning via EU:s civilskyddsmekanism. EU kommer att skicka utrustning för andningsstöd, NIV-masker och CPAP-hjälmar, från det sjukvårdslager i Sverige som MSB ansvarar för åt EU.
28 september 2023
Klockan 13.13

Ny rapport: Building resilience for the future – Lessons from Ukraine

Under våren 2023 arrangerade MSB fyra expertseminarier och en större halvdagskonferens om Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina och lärdomar för Sveriges civila beredskap. Viktiga budskap från dessa aktiviteter har nu sammanställts i rapporten ”Building resilience for the future – Lessons from Ukraine”.
Till toppen av sidan