Till innehåll på sidan

Coronaviruset - covid-19

Samlad information om vad MSB gör och information till berörda myndigheter, företag och organisationer.

Kampanjen Aktiv mot brand

Aktiv mot brand-kampanjen vill både påverka privatpersoner att ha fungerande brandskyddsutrustning hemma och få fler att testa brandvarnaren regelbundet.

Kontinuitetshantering

Kontinuitetshantering handlar om att planera för att upprätthålla sin verksamhet på en tolerabel nivå, oavsett vilken störning den utsätts för, till exempel när personalen inte kommer till jobbet, lokalerna inte går att använda, leveranser av viktiga varor och tjänster inte når oss eller vi drabbas av ett strömavbrott.

Stöd till flyktingsituationen i Sudan

MSB skickar stöd i form av basläger med boende och kontorslösning för FN och andra hjälporganisationer för att upprätta humanitär närvaro vid de växande flyktinglägren i Sudan.

Riskbild för oljeolyckor till sjöss

Nationell samverkansgrupp för oljeskadeskydd, NSO presenterar i en ny rapport en övergripande bild av risker på ett nationellt plan. Både risker och skyddsvärden är ojämnt fördelade över landet.

Nyheter

1 december 2020
Klockan 8.53

Rakel firar 10 år som nationellt system

1 december 2010 fick Sverige för första gången ett gemensamt nationellt radiokommunikationssystem för medarbetare med samhällsviktiga uppdrag.
30 november 2020
Klockan 13.01

MSB skickar stöd till flyktingsituationen i Sudan

På grund av oroligheterna i etiopiska delstaten Tigray har många människor flytt över gränsen till Sudan. MSB förbereder för att skicka basläger med boende och kontorslösning för UNHCR och andra hjälporganisationer.
25 november 2020
Klockan 11.23

Ett steg närmare ny upphandling av helikoptrar

MSB har beslutat att tilldela företaget Heliair Sweden AB uppdraget att tillhandahålla en tjänst med helikoptrar för bekämpning av bränder i skog och mark. MSB kan sluta avtal med leverantören efter tidigast tio dagar.
Till toppen av sidan