Till innehåll på sidan

MSB RIB Farliga ämnen

Databasen MSB RIB Farliga ämnen används för att söka information om farliga kemikalier och andra produkter som klassificeras som farligt gods. Den riktar sig främst till personal inom räddningstjänst, ambulans, polis och kustbevakning, men kan användas av vem som helst.

Detaljer

Målgrupp

  • Räddningstjänst

Ämneskategori

  • Räddningstjänst
  • Farligt gods

Beställning

Farliga ämnen ingår i MSB RIB som du beställer som ett abonnemang. I abonnemanget ingår tillgång till de installerbara programmen, uppdateringar, support samt möjlighet till utbildning.

Läs mer om MSB RIB och beställ abonnemang

Typ av system

  • Beslutsstöd

MSB RIB Farliga ämnen innehåller närmare 5 000 ämnesposter och ger användaren viktig information om farliga ämnen. Den finns både på webben, som installerbar programvara för Windows-datorer och som mobilapp för Android- och IOS-enheter. Det är en av flera delar i beslutsstödet MSB RIB.

Informationen i Farliga ämnen utgörs av bland annat fysikaliska data om ämnet (exempelvis densitet, kokpunkt och brännbarhetsområde), gränsvärden, transport- och märkningsregler, men där finns också direkta råd till räddningspersonal vid en räddningsinsats.

Om man installerar lokalt i sin dator eller telefon har man tillgång till hela databasen oberoende av internetuppkoppling. Varje gång man startar programmet kontrolleras om det finns databasuppdateringar att ladda ner.

Mobilversionen finns i App Store och Google Play. Windows-versionen finns på vår nedladdningssida (den kräver abonnemang).

Nedladdningssidan för MSB RIB

Programmen i MSB RIB

Hitta vidare till de olika programmen i MSB RIB på samlingssidan och information om vår support.

MSB RIB - beslutsstöd till räddningstjänst

 

Senast granskad: 30 maj 2023

Till toppen av sidan