Till innehåll på sidan

Samverkan och ledning

MSB stödjer dig som arbetar med frågor som rör samverkan och ledning inom samhällsskydd och beredskap, både i offentlig och privat verksamhet samt på lokal, regional och nationell nivå.

Under en samhällsstörning behöver vi kunna agera både inom egen organisation men också tillsammans med andra för att åstadkomma gemensam inriktning och samordning. Syftet är att minska konsekvenserna av störningen samtidigt som vi använder samhällets resurser så effektivt som möjligt.

På de här sidorna finns information och verktyg till dig som vill utveckla din organisation inom samverkan- och ledningsområdet. Genom att klicka dig vidare kommer du till information och material inom Gemensamma grunder för samverkan och ledning, stabsmetodik och hänvisning till olika teknikstöd för samverkan och ledning. Nedan finner du också ett nyhetsflöde där du kan följa utvecklingen inom området.  

Förstärkningsresurser inom samverkan och ledning

MSB erbjuder förstärkningsresurser inom samverkan och ledning.

Läs mer om förstärkningsresurserna

Nyheter

23 november 2022
Klockan 14.59

Välbesökt digitalt forum för säkra kommunikationer

För ett år sedan startade MSB ett nytt digitalt forum; Forum för säkra kommunikationer. Nu har vi genomfört tre forum och fler kommer under 2023.

23 november 2022
Klockan 8.36

Fortsatt nöjda användare av Rakel och Rakel kundstöd

Årets kundundersökning för Rakel gav åter ett mycket gott betyg åt servicen hos Rakel kundstöd och en hög nöjdhet av kommunikationssystemet Rakel.

22 november 2022
Klockan 14.43

Ny funktion i WIS-appen – läsa dokument

Nu har vi släppt en ny version av WIS-appen.

Senast granskad: 30 maj 2022

Till toppen av sidan