Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 25 maj 2023 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:40

Ny version av MSB RIB Lupp

Lupp är ett program för ledning och uppföljning av räddningsinsatser. Lupp vänder sig i första hand till svensk kommunal räddningstjänst och är ett verktyg för noggrann dokumentation av händelseförloppet före, under och efter en räddningsinsats. Nu finns en ny uppdaterad version.

Nyheterna i den nya versionen av MSB RIB Lupp 7.0 är följande:

Personlig inloggning

Detta ger säkerhet och spårbarhet av vem som utfört vad. Denna funktion är tvingande och innebär att användare måste logga in med egna användaruppgifter. Befintliga användare måste bjudas in till första inloggningen. Lupp mobilapplikation version 1.1 kommer sedan också bara fungera mot Lupp 7.0 och senare versioner.

För hjälp med att komma i gång med detta, kontakta vår support på mejl: rib@msb.se.

Möjlighet till behörighetsstyrning

Vi inför en möjlighet till behörighetsstyrning. Detta innebär att du kan begränsa vem som får göra vad och vem som får se vad. Detta kan organisationen bestämma med hjälp av grupper. Vi underlättar också inloggning för användare i organisationen då detta nu kan skötas automatiskt.

Möjlighet att bjuda in externa användare

Du kan bjuda in en extern användare som skall kunna köra Lupp mot organisationen. Med hjälp av behörighetsstyrningen kan du begränsa denna delning till en specifik insats.

Externa användare kan bjudas in via Lupp mobilapplikation, version 1.1. Att tänka på – nya mobilapplikationen version 1.1 är kompatibel med Lupp version 7.0 och senare versioner.

Lupp app för iOS och Android

Det finns en mobil version av Lupp tillgänglig för nedladdning via App Store respektive Google Play.

Lupp-appen fungerar bara om den ansluts till en befintlig Lupp-installation, vilket kräver särskilda inställningar i servermiljön.

Mer information om Lupp

Ny licenshantering i RIB

I och med de nya versionerna ändrar vi verifiering för nedladdning och installationer. Därför kommer du att behöva en licensnyckel för att ladda ner och installera programmen. Den kan beställas via ett formulär på vår webbplats.

Beställ licensnyckel

Publicerad: 25 maj 2023 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:40

Senast granskad: 25 maj 2023

Till toppen av sidan