Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Tillsyn och tillstånd enligt Lag (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor (LBE)

Tipsa om artikeln
Datum: 2019-05-06 - 2019-05-10
Kurslängd: 5 dagar
Ort: Rosersberg
Antal platser: 24
Sista anmälningsdag: 2019-03-11

Välkommen till en kurs speciellt anpassad för dig som arbetar som verksam tillsynsförrättare eller tillståndsgivare inom kommun som utövar tillsyn eller utfärdar tillstånd inom området lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Förkunskaper

Den som antas till kursen ska ha genomgått utbildning ”Förebyggande 1” eller ”Tillsyn och Olycksförebyggande A” eller ”Påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer” samt bör dessutom ha minst ett års arbetserfarenhet inom området.
Inför kursen ska deltagaren även ha genomgått den interaktiva webbutbildningen


Utöver den interaktiva webbutbildningen ”Så fungerar nya lagen om brandfarliga och explosiva varor (LBE)”, som finns på MSB:s hemsida, förbereder sig deltagare genom att ta med ett eget aktuellt ärende inom LBE-området från den egna verksamheten.  Exempel på ett lämpligt ärende kan vara bensinstation, mindre industri, större butiker, fyrverkeriförsäljning eller förvaring av explosiva ämnen.

Kursen ger dig kunskaper och förutsättningar för att kunna planera, genomföra och följa upp kommunens tillsynsverksamhet enligt lagen (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor (LBE) samt kunna utfärda tillstånd enligt densamma.

Under kursen blandar vi teori med praktiska gruppövningar. Det gör att du kan dra nytta av andra deltagares erfarenheter och knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Produktblad med mer info om kursen Tillsyn och tillstånd enligt lag (2010:11) om brandfarliga och explosiva varor (LBE). (Pdf, nytt fönster).

Kursplan Tillsyn och tillstånd enligt lag (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor (LBE). (Pdf, nytt fönster).

Kostnad

Kursen kommer att genomföras i MSB:s lokaler i Rosersberg i Sigtuna kommun.

Kursavgiften är 12 350 SEK exklusive moms och inkluderar luncher och fika.

Det finns möjlighet för den som önskar att boka boende och middagar i anslutning till kurslokalen i Rosersberg. Du behöver ange i anmälan ifall du önskar boende och middagar. Kostnad för boende och middagar tillkommer.

Betalning

Betalning sker mot faktura med betalningsvillkor 30 dagar efter fakturadatum. Betalning ska vara MSB tillhanda senast på förfallodagen.

Kunden ska omgående skriftligen meddela MSB om fakturan anses felaktig.

Från förfallodagen debiteras ränta med gällande diskonto +8 %.

Om betalning ej sker trots påminnelser tillkommer inkassokostnader.

Återbudsregler för kurser som genomförs av MSB

Publicerad: 2015-05-06 kl. 15:25