Msb.se - Utbildning
Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utbildning

Här finner du utbildningsprogram, kursutbud och övrig information om MSB:s utbildningsverksamhet.

Alla kurser A till Ö

På denna sida hittar du alla MSB:s utbildningar och kurser som MSB kan erbjuda.

GriB - ny utbildning

Från 2018 erbjuder MSB den nya utbildningen Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap, Grib. Den nya utbildningen ska möta olika förutsättningar för lärande på ett bättre sätt än tidigare, öka medverkan från kommunal räddningstjänst samt erbjuda moderniserat innehåll och pedagogik. Utbildningen kommer att genomföras på tio orter i landet. Syftet med att utbildningen genomförs på så många platser är att göra utbildningen tillgänglig med så korta avstånd som möjligt för landets räddningstjänster och deras deltagare vid utbildningen.

Fortbildningstjänsten

Fortbildningstjänsten är en webbaserad utbildningstjänst som vänder sig till dig som arbetar med skydd mot olyckor inom kommunens organisation för räddningstjänst. Fortbildningstjänsten erbjuder kurser där du kan uppdatera och utveckla dina kunskaper inom skydd mot olyckor.