Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Forskning för ett säkrare samhälle

MSB arbetar för ett tryggare och säkrare samhälle. I det arbetet spelar kunskapsutveckling en viktig roll. Därför finansierar MSB forskning.

MSB har en ny forsknings- och utvecklingsstrategi som visar vilka ambitioner MSB har med sin forskningsfinansiering. 

Strategin hittar du här. 

Vill du ha en översikt av MSB-finansierad forskning? Ladda hem en broschyr med korta beskrivningar av pågående forskning. Forskning pågår

Forskningsstrategi

MSB har en ny forsknings- och utvecklingsstrategi som visar vad MSB vill uppnå med forskningsfinansieringen. "Investering i kunskap - för ett säkrare samhälle" har fokus på arbetet med att stödja vägen från forskning till tillämpning av kunskaperna.
Rapporter

Forskning finansierad av MSB

MSB stödjer för närvarande ett 60-tal forskningsaktiviteter (du hittar projekten och deras resultat i Kunskapsbanken). På dessa sidor hittar du beskrivningar av de särskilda forskningssatsningar som finns, bland annat samarbetet med USA.
Förstoringsglas

Forskningsfinansiering

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) arbetar för ett tryggare och säkrare samhälle. I det arbetet spelar kunskapsutveckling en viktig roll. Därför finansierar MSB forskning.
Sök forskning