Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Stöd vid internationella insatser

MSB:s resurser för internationella hjälpinsatser är efterfrågade bland EU, FN och andra. Det handlar inte bara om att snabbt rycka ut och rädda människoliv efter en katastrof. Det mer långsiktiga arbetet med katastrofriskreducering får allt större betydelse. Normalt driver MSB 50-60 insatser utomlands samtidigt.
Team minröjare.

Humanitär minhantering

Varje år dödas 20 000 människor av landminor och oexploderad ammunition (OXA). MSB jobbar med det som internationellt kallas Mine Action, på svenska, minhantering.

Delta i insats

MSB söker dig som känner ett starkt engagemang för dina medmänniskor, som vill utveckla och bidra med dina kunskaper till förmån för dem som drabbats av konflikter och katastrofer.

Om du vill hjälpa till

Under en katastrof hör många av sig till oss på MSB och vill hjälpa till. Stort tack för det! Vi har inte möjlighet att vidareförmedla gåvor eller bidrag men det finns andra sätt att agera. Till exempel kan du anmäla att du vill delta i insater i framtiden.