Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Frivilliga inom krisberedskapen

Frivilliga utgör en viktig del i samhällets krisberedskap. När kriser och större olyckor inträffar kan det visa sig att ordinarie planerade resurser inom krisberedskapen inte räcker till. I det läget behöver de aktörer som hanterar krisen förstärkning. Vi tydliggör, tillgängliggör och utvecklar frivilliga förstärkningsresurser i samhällets krisberedskap.

Frivilliga försvarsorganisationer

De frivilliga försvarsorganisationerna är viktiga förstärkningsresurser för aktörer inom krisberedskap och civilt försvar. Genom att förmedla kunskap och kompetens stärker de samhällets förmåga att klara svåra samhällsstörningar. Med engagerade, välutbildade och övade frivilliga ungdomar, kvinnor och män skapas en bredd för att möta de utmaningar som samhället kan ställas inför.

Frivilliga resursgrupper (FRG)

Frivilliga utgör en viktig del i samhällets krisberedskap. När kriser och större olyckor inträffar kan det visa sig att ordinarie planerade resurser inom krisberedskapen inte räcker till. Frivilliga resursgrupper, FRG, är en frivillig resurs som stöder och förstärker kommuners krishantering vid samhällstörningar.

Ideella organisationer - uppdragsersättning

MSB beviljar uppdragsersättning till ideella organisationer som genomför utbildning riktad till allmänheten för att öka den enskildes förmåga att förebygga och hantera olyckor, allvarliga händelser och kriser.

Trossamfund - dialog

Trossamfundens församlingar har en viktig roll när en kris eller katastrof har inträffat.
Sök medel för utbildningsbidrag
Sök medel för utbildningsbidrag
 
Jobba utomlands
 
Jordglob