Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Frivilliga inom krisberedskapen

Frivilliga utgör en viktig del i samhällets krisberedskap. När kriser och större olyckor inträffar kan det visa sig att ordinarie planerade resurser inom krisberedskapen inte räcker till. I det läget behöver de aktörer som hanterar krisen förstärkning. Vi tydliggör, tillgängliggör och utvecklar frivilliga förstärkningsresurser i samhällets krisberedskap.

Frivilliga försvarsorganisationer

Det finns 18 frivilliga försvarsorganisationer. MSB arbetar tillsammans med organisationerna för att skapa användbara, tillgängliga och kvalitetssäkrade förstärkningsresurser åt krisberedskapens aktörer.

Övriga frivilligorganisationer

Många frivilligorganisationer har en viktig roll att fylla. Med specifik kompetens kompletterar frivilligorganisationer och trossamfund det övriga samhällets resurser.

Frivilliga resursgrupper

Frivilliga utgör en viktig del i samhällets krisberedskap. När kriser och större olyckor inträffar kan det visa sig att ordinarie planerade resurser inom krisberedskapen inte räcker till. I det läget behöver de aktörer, som hanterar krisen, förstärkning.
Sök medel för utbildningsbidrag
Sök medel för utbildningsbidrag
 
Jobba utomlands
 
Jordglob