Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Insats & beredskap

MSB utvecklar och stärker samhällets förmåga att hantera olyckor och kriser – lokalt, regionalt och nationellt. När en allvarlig olycka eller kris inträffar ska vi stödja de ansvariga och se till att de som arbetar med krishanteringen kan samordna sina åtgärder och sin information. Vi genomför dessutom insatser i andra länder och rekryterar personal från många olika yrkesgrupper.

Pågående händelser och insatser

Ta del av arbetet MSB bedriver med anledning av händelser i Sverige och utomlands.

Beredskap och stöd

MSB har beredskap för allvarliga olyckor, kriser och katastrofer både i Sverige och internationellt. MSB:s uppdrag är att bistå och ge stöd till samordning mellan svenska myndigheter i krissituationer och att kunna bistå EU och FN-organisationer.
Sandsäckar

Förstärkningsresurser

När kommunens och regionens egna resurser inte räcker till, har MSB förstärkningsresurser som kan användas.

Tjänsteman i beredskap

MSB:s tjänsteman i beredskap (TiB) är myndighetens operativa kontaktpunkt för andra myndigheter, aktörer inom krisberedskapsområdet och för civilskyddsmekanismen inom EU samt övriga internationella partners.

Delta i insats

MSB söker dig som känner ett starkt engagemang för dina medmänniskor, som vill utveckla och bidra med dina kunskaper till förmån för dem som drabbats av konflikter och katastrofer.