Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

SAMÖ F 2018 – en seminarieövning om civilt försvar

2016-10-24 kl. 11:22
MSB har påbörjat planeringen av SAMÖ F 2018 som genomförs i form av en eller flera kunskapshöjande seminarieövningar på temat civilt försvar.

Angående gårdagens driftstörningar på MSB:s webbplatser

2016-10-22 kl. 13:39
Under fredagskvällen var det tidvis svårt att nå MSB:s webbplats och den myndighetsgemensamma webbplatsen Krisinformation.se, som ägs och driftas av MSB. Detta berodde på att den amerikanska DNS-leverantören Dyn, som bland hanterar MSB:s och många andra kunders domännamn på internet, utsattes för en nätattack.

MSB följer problematiken med nätattacker som påverkat flera myndigheters webbplatser

2016-10-21 kl. 23:45
Under fredagskvällen var det svårt att komma in på flera myndigheters webbplatser i Sverige i samband med nätattacker mot det amerikanska bolaget DynDNS. Bland annat påverkades MSB:s webbplats och myndigheternas gemensamma webbplats för krisinformation till allmänheten – Krisinformation.se, som MSB ansvarar för. Webbplatserna fungerar igen och om problematiken fortsätter kommunicerar MSB vid behov i andra kanaler som t.ex. Facebook och Twitter.

Nytt utbildningsmaterial inom Gemensamma grunder

2016-10-21 kl. 11:20
Nu finns ett nytt utbildningsmaterial till stöd för dig som ska planera och genomföra utbildningar i ämnesområden kopplade till Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar.

Krisen i Irak kräver fortsatt stöd från MSB

2016-10-19 kl. 15:43
En växande krissituation pågår i Irak med över tio miljoner människor som är i behov av humanitärt stöd och en rådande militär offensiv mot Mosul i norra delarna av landet. En redan svår situation med över tio miljoner människor i behov av humanitärt stöd riskerar nu att förvärras ytterligare.

Omfattande översvämning övas i Zagreb

2016-10-17 kl. 10:15
Den 17-21 oktober genomförs fältövningen CRO 2016 i Zagreb med omnejd. Scenariot är en omfattande översvämning som orsakat att människor isolerats när deras bostäder i flera byar och bostadsområden kommit under vatten
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17