Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utbildning

Tipsa om artikeln
I Revinge genomförs ett omfattande utbud av utbildningar och kurser inom området skydd mot olyckor och krisberedskap.

Urval av utbildningar

Utbildningar som genomförs i Revinge omfattar den tvååriga utbildningen Skydd mot olyckor, Räddningsinsats, Räddningsledare A, Räddningsledning B, Tillsyn A och B, samt Påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer.

Vi utbildar även inom området samerkan och ledning och genomför kurser som Grundkurs i samhällsskydd och beredskap och Arbetssätt vid samhällsstörningar - gemensamma grunder för samverkan och ledning.

Utöver detta genomför vi kortare kurser inom räddnings- och säkerhetsområdet samt erbjuder kundanpassade utbildningar inom områden som brandutredning, rökdykning, farliga ämnen, stabsmetodik och krisstöd.

Hur utbildar vi?

Utbildningarna i Revinge består av en mix av föreläsningar, simuleringar, rollspel, egenträning och autentiska övningar.

I fokus är ett aktivt deltagande och engagemang där både lärare och kursdeltagare bidrar till kunskapsutvecklingen.

Varför utbilda sig i Revinge?

Vi har unik kompetens och expertis inom området samhällsskydd och beredskap. Vi erbjuder utbildningar av hög kvalité som integrerar teori med verklighetstrogna övningar och scenarier. Vår lärarkår är engagerad, kunnig och följer löpande aktuella händelser inom området.

Vårt geografiska läge gör verksamhetsstället lättillgängligt, både från ett nationellt och ett internationellt perspektiv. Köpenhamns och Malmö flygplatser ligger båda inom mindre än en timmes färdväg.

Som kursdeltagare har du också möjlighet att bo på verksamhetsstället under utbildningen. I anläggningen finns restaurang, bibliotek, träningslokaler och konferensmöjligheter.
 
 
 
Utbildning i Revinge, fältövning i samverkan.
Utbildning i Revinge, fältövning i samverkan.
 
Utbildning i keminsats.
 
Teorilektion.
Teorilektion.
Publicerad: 2014-06-23 kl. 08:00
Kontakt: MSB Revinge