Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Myndighetsmeddelande 23 juli

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-07-23 kl. 13:10
Den 23 juli gick MSB ut med ett myndighetsmeddelande till allmänheten för att uppmana alla att ta ansvar gällande eldningsförbudet som råder.

Myndighetsmeddelande:

Det torra och varma vädret fortsätter i stort sett hela landet. Brandrisken når under veckan extrema nivåer. Fyra kritiska skogsbränder pågår och risken för fler är mycket hög, särskilt i södra delen av landet och i Mälardalen. Skogsbränder måste i det här läget bekämpas tidigt. En liten gnista kan snabbt sprida sig och få allvarliga konsekvenser.

Läget är extremt allvarligt. MSB uppmanar alla att ta ansvar och följa lokala eldningsförbud. Om du orsakar en brand kan du hållas ansvarig.

Håll dig informerad

Du kan ta del av information om eldningsförbud på kommuners eller länsstyrelsers webbplatser. På MSB:s webbplats dinsäkerhet.se finns information om brandrisk och eldning. På webbplatsen Krisinformation.se, som drivs av MSB, kan allmänheten ta del av råd och aktuell information om händelser och kriser från myndigheter lokalt, regionalt och nationellt.

Läs mer brandrisk och eldning på dinsäkerhet.se

Ta del av myndigheters information på krisinformation.se

Läs om MSB:s stöd vid skogsbränder

Brandriskappen UTE hjälper dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark  

Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se