Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 28 november 2023 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 10:04

Fullsatt på årets mässa för användare av samhällsviktiga kommunikationstjänster

MSB arrangerar årligen en mässa för behöriga användare av samhällsviktiga kommunikationstjänster. Den 14 november var ett tusental behöriga besökare från hela ”public safety”- Sverige på plats i Kista med syfte att stärka Sveriges totalförsvarsförmåga.

Dagen för säkra kommunikationer är en mötesplats för besökare, utställare och MSB som syftar till att stärka Sveriges förmåga att samverka och leda samhällsviktiga insatser. Den stora uppslutningen på årets mässa gav goda förutsättningar för nätverkande och nya kontakter.

– Att så många kollegor från våra olika beredskapsmyndigheter, länsstyrelser, kommuner och regioner, Regeringskansliet, Försvarsmakten, näringslivet och blåljuskollektivet samlas här idag för att utbyta erfarenheter och skapa förutsättningar för samverkan är imponerande och för mig mycket glädjande, sa Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektör på MSB, i sin introduktionshälsning till alla deltagare.

  • Tre män samtalar på en scen. Från vänster: Johan Berggren, statssekreterare, Åke Holmgren, avdelningschef MSB och Fredrik Lindström, programledare och moderator. Panelsamtal med Johan Berggren, statssekreterare på Försvarsdepartementet, Åke Holmgren avdelningschef på MSB och Fredrik Lindström, moderator. Foto: Anders Heyle, MSB
  • Två män på en scen. Från vänster: Fredrik Lindström, programledare riktar en mikrofon mot Perry Malmberg, Samhällsskydd Mellersta Skaraborg. Perry Malmberg, verksamhetsutvecklare på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg (till höger) tar emot årets hederspris. Foto: Marie Persson, MSB
  • Personer besöker en mässa och vimlar och samtalar. I taket hänger en skylt med MSB:s logotyp. Dagen för säkra kommunikationer är en mötesplats för användare av samhällsviktiga kommunikationstjänster. Foto: Anders Heyle, MSB

Hederspris till eldsjäl

Perry Malmberg, verksamhetsutvecklare på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg tilldelades årets hederspris för sitt dedikerade arbete med att främja samhällets säkerhet genom samhällsviktiga kommunikationstjänster, alltid med ett stort engagemang och fokus på kommunernas invånare.

Nöjda besökare

Från årets utvärderingsenkät om mässan framkom att:

  • 95 procent av besökarna upplevde att mässan skapat möjligheter för dem att skapa relationer som kan bidra till ökad samverkan inom deras verksamhetsområden.
  • 95 procent kan tänka sig att rekommendera en kollega att besöka mässan nästa år.
  • Programmet för årets mässa i hög grad har bidragit till ökad kunskap om samhällsviktiga kommunikationstjänster.

Nästa mässa

Vi planerar att hålla nästa mässa hösten 2024. Håll utkik i vårt nyhetsbrev ”Nytt från Rakel” för exakt datum som vi publicerar i närtid.

Prenumerera på MSB:s nyhetsbrev "Nytt från Rakel"

Publicerad: 28 november 2023 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 10:04

Senast granskad: 28 november 2023

Till toppen av sidan