Till innehåll på sidan

Ramverksdagen 2024 – GGV-projektets deltagare

MSB bjuder in till en dag om Gemensamma grunder- ramverk för samverkan och ledning. Vi fördjupar oss i ramverkets innehåll och hur vi kan använda det för att stärka vår förmåga att hantera samhällsstörningar tillsammans.

Detaljer

Målgrupp

Dagen riktar sig till alla aktörer som har ett ansvar för eller kan bidra till att hantera samhällsstörningar i fredstid och under höjd beredskap; kommuner, regioner, myndigheter, frivilliga organisationer eller företag. Vi ser att deltagarna till exempel har rollen som beredskapsplanerare, handläggare inom krisberedskap och civilt försvar, kommunikatör, beslutsfattare, en chefsroll inom kommunikation, säkerhet, krisberedskap och civilt försvar.

Kostnad

Gratis. Kostnad för eventuellt boende tillkommer.

Vi lever i en tid av pågående och parallella samhällsstörningar. Vi behöver tillsammans bygga en stark, uthållig och gemensam förmåga att hantera händelser i hela hotskalan. Gemensamma grunder – ramverk för samverkan och ledning innehåller beskrivningar, metodstöd och konkreta verktyg som vi behöver för att hantera samhällsstörningar i fredstid och under höjd beredskap.

Resan genom ramverket

Vi tar dig på en resa genom ramverkets olika nivåer där vi tillsammans får en förståelse för vad som ingår i ramverket och hur vi använder innehållet genom praktiska tips. Genom att fördjupa dig i ramverket kommer du och din organisation snabbare kunna använda innehållet när ni bygger er förmåga att hantera samhällsstörningar i fredstid och under höjd beredskap.

Vi bjuder även på ett panelsamtal om hur vi kan använda ramverket för att stärka vår förmåga till aktörsgemensam hantering.

Representanter från olika aktörer som deltar i det nationella projektet Gemensamma grunder vidareutveckling (GGV) diskuterar hur de kommer använda ramverket i övning, utbildning och annat för att utveckla sin förmåga att arbeta aktörsgemensamt i hela hotskalan. Kom och lyssna in och ta med er idéer till er egna verksamhet!

Lär känna projektdeltagarna och tankarna bakom utvecklingen

Ramverkets innehåll har tagits fram under 2022-2024 tillsammans med ett 60-tal aktörer. Under dagen finns möjlighet att ställa frågor till de arbetsgrupper som arbetat fram leveranserna inom de olika delarna av ramverket.

Logi

Anmäl ert logibehov till Joanna Davis, Joanna.Davis@msb.se, så bokar hon samlat för hela projektet. 

Anmälan

Observera att denna sida är enbart till för GGV-projektets deltagare. Är du extern deltagare anmäler du dig via länken nedan.

Ramverksdagen 2024 – externa deltagare

Tillfällen

Sista anmälningsdag: 1 oktober 2024
Ort: Karlstad
Lokal: Karlstad CCC
Klockan: 09:00
Antal platser: 100
Platser kvar: 71
Längd: En dag
  • Öppna anmälan

    Gemensamma grunder - GGV-projektets deltagare

    Vill du delta på minglet?

    Genom att du anmäler dig samtycker du till att MSB behandlar dina personuppgifter.

    Så här behandlar MSB personuppgifter

Senast granskad: 23 april 2024

Till toppen av sidan