Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 27 maj 2024 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 08:05

MSB deltar på Järvaveckan 2024

Vill du lära dig mer om hemberedskap? Få inspiration till vad du ska fylla din krislåda med? Eller bara höra mer om vad MSB gör och vad du kan arbeta med hos oss? Då är du varmt välkommen att besöka oss på Järvaveckan 29 maj-1 juni.

Järvaveckan är ett årligt återkommande arrangemang där arrangörerna vill minska avståndet mellan folkvalda politiker och medborgare. MSB deltar i år för första gången och ser fram emot fyra dagar fyllda av samtal med besökare och att inspirera fler till att engagera sig i sin hemberedskap.

– MSB deltar eftersom vi ser Järvaveckan lika mycket som en mötesplats där vi lär oss av besökarna som ett tillfälle att föra ut vår kunskap kring egenberedskap i händelse av kris eller krig. Det är ytterligare ett tillfälle för MSB att möta människor och höra om deras erfarenheter och vad de vill lära sig mer om för att känna sig förberedda, säger Charlotte Gornitzka, generaldirektör på MSB.

Samarbetar med Fryshuset

I MSB:s tält kommer besökare kunna träffa medarbetare från MSB och fråga allt de vill kopplat till MSB:s arbete, tävla i aktiviteter, titta in i ett krisberedskapsskåp och ställa frågor till personal inom räddningstjänsten. I tältet kommer även ungdomar från Fryshusets verksamhet ”Vi behövs”, som utbildar unga i krisberedskap, vara på plats.

– Att öka kunskaperna om krisberedskap hos våra barn och unga är viktigt för att ge dem bra förutsättningar vid händelse av en kris. Unga kan också bidra till att samhället är bättre rustat om krisen kommer. Genom samarbetet ”Vi behövs” blir unga inkluderade i krisberedskapen, säger Rafif Makboul, strateg inom social hållbarhet på MSB.

Läs mer om Vi behövs

Utöver MSB:s deltagande kommer andra myndigheter, politiker, intresseorganisationer och civilsamhället vara på plats och det bjuds även på musik, filmfestival, partiledartal och mycket mer. Läs mer om Järvaveckan

Publicerad: 27 maj 2024 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 08:05

Senast granskad: 27 maj 2024

Till toppen av sidan