Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Krisberedskapsveckan 2018 - stärkt beredskap och bättre riskkommunikation

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför har MSB startat Krisberedskapsveckan, en årlig kampanj tillsammans med bland andra kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser.

Krisberedskapsveckan 2017 fick ett bra genomslag och nu laddar vi inför kampanjen 2018, den 28 maj-3 juni. I samband med kampanjen skickas ett tryckt informationsmaterial om kriser, höjd beredskap och påverkanskampanjer till alla hushåll i landet.

Om Krisberedskapsveckan 2018

Krisberedskapsveckan är en årlig kampanj som ska öka kunskapen om hur människor påverkas av och kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap, ytterst krig.

Riskkommunikation

MSB:s kommunikationsguide är till för dig som arbetar i en kommun och som vill utveckla kommunikationen om privatpersoners krisberedskap.

Kampanjmaterial 2017

Här finns materialet som har använts i samband med lokala aktiviteter under Krisberedskapsveckan 2017.

Frågor och svar om Krisberedskapsveckan

Här hittar du vanliga frågor om Krisberedskapsveckan och det utskick som ska skickas ut till alla hushåll i vår. Krisberedskapsveckan är en kampanj som MSB genomför, bland annat tillsammans Sveriges kommuner, och 2018 sammanfaller den med utskicket - ett regeringsuppdrag som ska öka kunskapen om kriser, informationspåverkan, höjd beredskap och ytterst krig.