Till innehåll på sidan

Krisberedskapsveckan

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Den genomförs i höst för femte året.

Tema för 2021: Demokrati

Planeringen inför Krisberedskapsveckan 2021 pågår nu. I år firar ju Sverige 100 år av demokrati, vilket kommer att uppmärksammas på olika sätt.  Regeringen genomför en nationell kraftsamling för att uppmärksamma demokratiåret och många aktörer i samhället kommer att uppmärksamma jubileet på olika sätt. Så även MSB, som en del i uppdraget att öka människors kunskap om och motståndskraft inför olika hot mot vårt land. Temat för kampanen 2021 blir därför demokrati i någon form.

Krisberedskapsveckan fortsätter samtidigt att signalera sitt huvudbudskap: att varje människa är en viktig resurs i vårt lands samlade förmåga att möta olika hot, vad var och en kan göra för att hantera en besvärlig vardag i kris och ta ansvar för oss själva och varandra vid olika slags händelser.

Arbetet med att ta fram innehåll och budskap för årets kampanj har precis börjat och vi kommer, liksom förra året, att anpassa kampanjen till det läge där vi är i pandemin.

Håll dig uppdaterad genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev och ha kontakt med arbetsgruppen för kampanjen via krisberedskapsveckan@msb.se.

Senast granskad: 29 januari 2021

Till toppen av sidan