Till innehåll på sidan

MSB - Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Snart startar repetitionsutbildningen för civilpliktiga inom räddningstjänsten

23 september startar den första repetitionsutbildningen för civilpliktiga inom räddningstjänsten. Ett stort och viktigt steg i arbetet med att utveckla räddningstjänst under höjd beredskap.

Anmälan till Beredskapsveckan

Nu kan du anmäla din organisations deltagande i Beredskapsveckan 2024.

Alla deltagande kommuner syns nu på en karta.

MSB bevakar översvämningarna i Europa

Sverige har, genom MSB, ett antal materiella och personella resurser förberedda som kan ställas till förfogande om drabbade länder efterfrågar internationellt stöd. Förfrågningar hanteras via EU:s kriscenter ERCC som koordinerar drabbade länders begäran om hjälp. Här kan du läsa mer om EU:s kriscenter ERCC och civilskyddsmekanismen.

Värt att veta om Nato

Sveriges medlemskap i Nato kan väcka många frågor. Här hittar du information om vad Nato är, Natos värderingar och hur medlemskapet påverkar Sverige och dig som individ.

Kriget i Ukraina

Information om MSB:s arbete med anledning av invasionen av Ukraina.

Nyheter

12 september 2024
Klockan 10.48

Låg risk för bränder i elfordon och eltransportmedel

Med anledning av batteribränder eller misstänkta batteribränder får MSB just nu många frågor om bränder i eltransportmedel som helt eller delvis drivs av litiumjonbatterier. MSB har under de senaste åren följt riskerna med bränder i el- och hybridfordon och har gjort en sammanställning av bränder i elfordon och eltransportmedel 2018-2023, som bygger på räddningstjänsternas händelserapporter.

9 september 2024
Klockan 13.54

Full fart inför Beredskapsveckan

Över hälften av landets kommuner har hittills anmält att de deltar i Beredskapsveckan vecka 39, liksom många företag, myndigheter och organisationer.

29 augusti 2024
Klockan 14.30

Informationssäkerhet.se har gått i pension och metodstödet har ny webbplats

Saknar du informationssäkerhet.se? Lugn, inget är försvunnet, all information kan du hitta här på msb.se i en ny, modernare tappning.

Jobba hos oss

Är du alltid redo att göra andra beredda? Läs om våra senaste lediga tjänster eller hur du ansöker för att vara med i vår resursbas som gör ett viktigt arbete vid internationella insatser.

Till toppen av sidan