Till innehåll på sidan

Krisberedskapsveckan 2020

Krisberedskapsveckan är sedan 2017 en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Årets kampanj som genomfördes 11-17 maj, var anpassad till den pågående pandemin.

Målen för Krisberedskapsveckan 2020 har varit att skapa en beständig känsla hos Sveriges invånare av att:

  • Allas insatser, ansträngningar och aktiva bidrag för att hantera krisen är nödvändiga, sedda och uppskattade. Insatserna bidrar till att vi bättre kommer att kunna klara oss igenom en svår kris nu och i framtiden.

  • Vi gör detta tillsammans – myndigheter, regioner, kommuner, organisationer och företag har ett stort ansvar, men alla vi som bor i vårt land har också ett ansvar. Det är tillsammans som vi klarar det här.

  • Ett gemensamt hot plockar fram de goda sidorna hos oss människor och stärker oss som samhälle och som kollektiv.

Myndigheter, kommuner, regioner, företag och organisationer har ett stort ansvar för Sveriges krishantering och många är hårt belastade just nu. MSB tar därför en ledande roll i genomförandet av Krisberedskapsveckan och ser till att budskapen når ut. 

Planeringen fortsätter nu inför Krisberedskapsveckan 2021 som kommer att äga rum på hösten. 

Håll dig uppdaterad genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev och ha kontakt med arbetsgruppen för kampanjen via krisberedskapsveckan@msb.se.

Vill du se hyllningarna på Instagram?

En del av kampanjen finns kvar på Dinsäkerhets instagramkonto, där artisterer har genomfört livespelningar för att hylla alla bra initativ som tagits under coronakrisen. Gå gärna in där och titta!

Mån 11 maj - Thomas Stenström
Tis 12 maj - Petter
Ons 13 maj  - Tjuvjakt
Tors 14 maj - Kalle Moraeus
Fre 15 maj - The Mamas
Lör 16 maj - Silvana Imam
Sön 17 maj - Molly Sandén

Senast granskad: 20 maj 2020

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan