Till innehåll på sidan

Skorstensfejarutbildning

Skorstensfejarutbildning ger examen och möjlighet att arbeta som skorstensfejare efter 20 veckors studier.

Under utbildningen får du både de teoretiska och praktiska kunskaper som krävs för att arbeta som skorstensfejare. Utbildningen genomförs på distans med närträffar.

Utbildningen är främst inriktad på rengöring (sotning). Du får kunskaper i att rengöra värme- och imkanalsinstallationer och därmed minska risken för eldstads- och imkanalsrelaterade bränder.

Du får också kompetens att arbeta med rådgivning och information till fastighetsägare/nyttjanderättsinnehavare om åtgärder denne behöver vidta av brandskyddstekniska, miljö- och energimässiga skäl.

Utbildningen genomförs på distans med närträffar. Utbildningen består av schemalagda aktiviteter online och fysiska träffar vid MSB:s skola i Rosersberg. 

De schemalagda aktiviteterna online består av teoretiska lektioner, föreläsningar och övningar där du ska delta. Aktiviteterna äger rum dagtid. En viktig beståndsdel i distansutbildningen är samarbete med dina kurskamrater. Ni kommer att delas in i studiegrupper och tillsammans använder ni lärplattformen för att kunna samarbeta.

Närträffarna är obligatoriska och genomförs vid MSB:s skola i Rosersberg. Det är vid närträffarna de teoretiska och praktiska examinationerna genomförs.

 • Datum för närträffar och LIA
  Vecka 5 Distans 1 dag
  Vecka 5 Närträff 1 4 dagar (tis-fre)
  Vecka 6-9 Distans  
  Vecka 10 Närträffar 2 5 dagar
  vecka 11-14 LIA 1  
  Vecka 15 Närträffar 3 1 dag (mån)
  Vecka 15-19 Distans  
  Vecka 20 Närträffar 4 5 dagar
  Vecka 21-23 LIA 2  
  Vecka 24 Närträffar 5 5 dagar

   

Frågor och svar om utbildningen

 

Senast granskad: 21 maj 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan