Nationella riktlinjer för samverkan i Rakel
Nationella riktlinjer för samverkan i Rakel är ett övergripande styrdokument som anger hur samverkan ska gå till inom och mellan samhällsnivåerna: lokalt, regionalt och nationellt.
Riktlinjerna vänder sig till dig som planerar din organisations Rakelkommunikation. De består av ett huvuddokument och en bilaga som du hittar i slutet av dokumentet.
I huvuddokumentet finns information om samverkan i Rakel på en övergripande nivå. I bilagan finns mer detaljerad information om den talgruppsstruktur som gör samverkan möjlig. Bilagan är ett viktigt verktyg när du gör en lednings- och sambandsanalys.
Det finns även en talgruppsmatris i Excel-format som innehåller beskrivningar av alla samverkanstalgrupper och vilka som har rättigheter till de olika talgrupperna.
Nationella riktlinjer för samverkan i Rakel
Publikationsnummer: MSB342
Utgivningsår: 2022
Rakel är ett statligt kontrollerat kommunikationssystem för radiokommunikation och ledning inom verksamheter som upprätthåller allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar. MSB förvaltar och utvecklar ...
Förvaltningsgruppen för nationella riktlinjer för samverkan i Rakel
Förvaltningsgruppen för nationella riktlinjer för samverkan i Rakel ska kvalitetssäkra förvaltning och utveckling av lednings- och samverkanstalgrupper i Rakel och säkerställa användarnas krav på säkerhet. Förvaltningsgruppen tar emot och bereder ärenden med önskemål om förändringar i talgrupper.
-
Förvaltningsgruppen för nationella riktlinjer för samverkan i Rakel
Förvaltningsgruppen för nationella riktlinjer för samverkan i Rakel ska kvalitetssäkra förvaltning och utveckling av lednings- och samverkanstalgrupper i Rakel och säkerställa användarnas krav på säkerhet.
Förvaltningsgruppen tar emot och bereder ärenden med önskemål om förändringar i talgrupper. Beslut tas fyra gånger per år i samband med möte. Gruppen består av representanter från aktörer på lokal, regional och nationell nivå.
Syfte med förvaltningsgruppens arbete är att:
- Säkerställa att nationella riktlinjer för Rakel stödjer metoder för samverkan utifrån aktörsgemensamma behov.
- Vid önskemål av förändringar, beakta en helhetssyn utifrån nuvarande samverkansstruktur och metodik som finns angiven i nationella riktlinjer för samverkan i Rakel.
- Ta hänsyn till nationella, regionala och lokala förutsättningar.
- Se till att aktörernas krav på säkerhet och sekretess i systemet bibehålls.
Vill din organisation anmäla ett ärende om behov av förändring eller utökning av samverkanstalgrupp i Rakel?
Anmäl ert behov så behandlas ärendet på förvaltningsgruppens möte.
Talgruppsmatris med samverkanstalgrupper
Talgruppsmatrisen innehåller samverkanstalgrupper i Rakel. Den är ett stöd när ni ska fylla i ert programmeringsunderlag.