Till innehåll på sidan

Kakor (cookies) på msb.se

Msb.se förvaltas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På webbplatsen används kakor. Här kan du läsa mer om hur och varför vi använder kakor.

Kakor

Vi använder kakor på msb.se. Några kakor på msb.se är nödvändiga för webbplatsens funktionalitet. Dessa sparas automatiskt på din dator när du besöker msb.se.

Hantera kakor

Du kan när som helst ändra dina kak-inställningar som sätts av msb.se

Ändra dina inställningar för cookies

Analysverktyg för webbstatistik

På msb.se använder vi analysverktyget Matomo för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Kakor används bland annat för att avgöra längden och antalet sidvisningar på webbplatsen, samt för att utvärdera webbplatsens egen sökmotor.

Informationen som sparas i analysverktyget används i syfte att utvärdera hur webbplatsen används för att kunna förbättra innehåll, navigation och struktur.

IP-adresser anonymiseras

IP-adressen, alltså besökarens unika ID-nummer, räknas som en personuppgift. Därför anonymiseras IP-adressen när vi samlar in statistiken för msb.se och MSB:s andra webbplatser. 

Kakor och Lagen om elektronisk kommunikation

Kakor är textbaserade datafiler som en webbplats kan begära att få spara i en besökares dator.

Kakor används till exempel för att ge besökaren tillgång till olika funktioner eller tjänster på webbplatsen, däribland våra tjänster som kräver inloggning. Om du inte vill tillåta lagring av kakor på din dator kan du ställa in detta i din webbläsare.

Hos Post- och telestyrelsen (PTS) kan du läsa mer om kakor, hur de används och hur du hittar dem i din dator.
Om kakor på Post- och telestyrelsens webbplatsLag (2003:389) om elektronisk kommunikation på Riksdagens webbplats

Senast granskad: 23 maj 2023

Till toppen av sidan