Till innehåll på sidan

Dagen för samhällsviktiga kommunikationstjänster 2024

Den 19 november arrangerar vi vår årliga mässa för användare av samhällsviktiga kommunikationstjänster.

Detaljer

Målgrupp

Säkerhets-, beredskaps- eller sambandsansvarig i organisationer med ansvar inom allmän ordning, säkerhet, hälsa eller försvar. Du som arbetar med verksamhetsutveckling, it-verksamhet, informationssäkerhet, inköp eller förvaltning av kommunikationsutrustning och kommunikationstjänster, eller som arbetar med utbildning och övning inom området samhällsskydd och beredskap.

Kostnad

Gratis för besökare.

Kontakt

Dagen för samhällsviktiga kommunikationstjänster är en mötesplats där behöriga besökare och utställare träffas för att bidra till att stärka Sveriges förmåga att samverka och leda samhällsviktiga insatser.

Program

Programmet är preliminärt och uppdateras löpande.

Det säkerhetspolitiska läget
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin och MSB:s generaldirektör Charlotte Petri Gornitska inleder dagen med att tala om det säkerhetspolitiska läget, Nato och framtidens kommunikationssystem.

Konflikter i rymddomänen
Ella Carlsson, Flygvapnets rymdchef, med ansvar att utveckla Försvarsmaktens rymdförmågor gästar oss för att prata om konflikter i rymddomänen. Rymden är idag en domän som nyttjas för krig, konflikt och kris. Hur ser Försvarsmaktens ambitioner ut för att möta denna utveckling?

Den globala utvecklingen och utmaningar för PPDR-sektorn
Nina Myren och Tero Pesonen är årets internationella gäster. Nina Myren är ordförande för The Critical Communications Association (TCCA) och Tero Pesonen är vice ordförande för TCCA och ordförande för Critical Communications Broad Band Group (CCBG). Tillsammans belyser de aktuella frågor som påverkar de nordiska länderna, så som standardisering och regelverk som påverkar PPDR-aktörer (public protection and disaster relief).

Seminariet är på engelska.

Nordic Village (nytt för i år)
Vi hälsar våra nordiska operatörskollegor välkomna som delarrangörer i det vi kallar för Nordic Village. I Nordic Village kan du lyssna på seminarier om det nordiska samarbetet inom samhällsviktiga kommunikationstjänster, användarorganisationernas perspektiv på gränsöverskridande kommunikation, satellitkommunikation och mycket mer.

Arrangemanget är på engelska.

Fördjupande seminarier
Seminarier om bland annat MSB:s samhällsviktiga kommunikations- och rymdtjänster, signalskydd, stöd från andra myndigheter och erfarenheter från aktörers operativa verksamhet erbjuds i parallella spår.

Anmälan

Välkommen att anmäla dig via knappen "Till anmälan" på denna sida. Tänk på att ange den e-postadress som är kopplad till din arbetsgivare när du anmäler dig.

Behöriga besökare

Du som arbetar för någon av de aktörer som är behöriga att ansluta till de samhällsviktiga kommunikationstjänster som MSB ansvarar för är välkommen att besöka mässan.

Utställning och nätverkande

Besök mässans utställare, se demovisningar och nyheter under dagen och passa på att ställa frågor om utrustning och teknik.

Information om vilka som ställer ut uppdateras här löpande.

För utställare

Vill ni ställa ut på Dagen för säkra kommunikationer? Kontakta oss så hjälper vi er: msb@reachem.se

Monterbokning – Dagen för säkra kommunikationer (jirango.com)

Följ våra nyheter

Prenumerera på MSB:s nyhetsbrev "Nytt om samhällsviktiga kommunikationstjänster" så håller du dig uppdaterad.

Prenumerera på MSB:s nyhetsbrev "Nytt om samhällsviktiga kommunikationstjänster"

Dagen för samhällsviktiga kommunikationstjänster

MSB levererar och utvecklar samhällsviktiga kommunikationstjänster för aktörer inom totalförsvaret. Med åren har både vårt uppdrag och utbud inom området breddats. År 2022 utvidgade vi konferensen Rakeldagen som nu har utvecklats till Dagen för samhällsviktiga kommunikationstjänster.

Information in English

Besökare och utställare i mässhall. Skyltar med texten rymdsäkerhet och WIS. På Dagen för samhällsviktiga kommunikationstjänster träffas cirka 1000 besökare och ett 40-tal utställare. Foto: Anders Heyle/MSB

Tillfällen

Sista anmälningsdag: 5 november 2024
Ort: Stockholm
Klockan: 08:00
Längd: 1 dag

Senast granskad: 13 juni 2024

Till toppen av sidan