Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Skolmaterial

Tipsa om artikeln
Här kan du som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium få tips på material om samhällets och den enskildes säkerhet och beredskap vid olyckor, kriser och krig. Materialet vill inspirera till lärande om hot och risker såväl i vardagen som ur ett nationellt och globalt perspektiv.

Skolmaterial till elever 12-16 år om krisberedskap

Skolmaterialet om krisberedskap går att användas under Krisberedskapsveckan 2019 den 6-12 maj eller vid andra tillfällen under året, till exempel i samband med temadagar. Målet med skolmaterialet är att eleverna ska känna att de själva kan påverka sin situation genom att vara mentalt förberedda på en krissituation.

Till skolmaterialet om krisberedskap

Sagan Ellie och Jonas har blivit film

Nu finns sagan ”Ellie och Jonas lär sig om eld”, för åldersgruppen 4 – 7 år, animerad. Till filmen hör målarblad att skriva ut och en handledning som kan laddas ner eller beställas. Det tidigare tryckta elevmaterialet om Ellie och Jonas har utgått.
 

Se vår trailer om skolmaterialet

 


TIll skolmaterialet Ellie och Jonas lär sig om eld

MSB:s skolmaterial

Syftet med MSB:s utbildningsmaterial är att öka barns och ungas riskmedvetande och att utveckla deras kunskap och förmåga att hantera risker och olyckor i den egna vardagen, samt ge dem kunskap om sårbarheter och hot i samhället.
 

 

Vill du ha information på engelska om vårt utbildningsmaterial?

Det finns information på engelska om hur vi utbildar barn och unga inom skolan inom området, vad vårt utbildningsmaterial innehåller med mera.

Till den engelska informationen om vårt utbildningsmaterial (extern länk, öppnas i nytt fönster) 

Publicerad: 2009-10-14 kl. 14:55 | Senast granskad:2019-03-25 kl. 20:32
Kontakt: Enheten för brand- och olycksförebyggande arbete