Till innehåll på sidan

Förmågebeskrivning

MSB erbjuder webbverktyget ”Förmågebeskrivning” som ger kommunal räddningstjänst en möjlighet att själv värdera vilken nivå av förmåga den ska ha för att hantera olika typer av olyckor. I förlängningen kan systemet fungera som ett planeringsverktyg.

Öppna verktyget - Förmågebeskrivning

Detaljer

Målgrupp

 • Räddningstjänst

Beställning

Alla kan använda den del av verktyget som kallas "Jämför förmågor" men för att kunna redigera i verktyget krävs det inloggning för att dina uppgifter ska kunna sparas till nästa gång du besöker oss. För att få tillgång till den krävs att du tillhör en räddningstjänst och har ett konto på www.msb.se/minsida.

Typ av system

 • Statistik
 • Beslutsstöd

Förmågorna som en räddningstjänst ska ha utgår ifrån den lokala riskbilden. I verktyget finns det ett stort antal redan definierade förmågor utifrån olika typhändelser men det finns också möjlighet att definiera egna lokala förmågor.

Det finns personer som har särskild behörighet, så kallade administratörer, till systemet. Räddningstjänsten meddelar MSB vilka som är utsedda till att vara administratörer och därefter tilldelar MSB dessa personer olika rättigheter till att ändra i verktyget för sin organisation.

Handbok finns som PDF.
Handbok Förmågebeskrivning

 • RIB Support

  Via ditt abonnemang erbjuder vi support och utbildning på de olika delarna i RIB.

  Till RIB Support kan du vända dig med allmänna frågor om MSB RIB, få praktiska tips och hjälp runt användning, få hjälp med tekniska problem, göra felanmälningar samt ge förslag på förbättringar med mera.

  Du kan även kontakta supporten med frågor rörande abonnemang, fakturor och utbildning.

  Kontakt

  RIB Support
  010-240 5530

  Telefontid: Helgfri måndag-fredag 9:00-11:00

   

   

 

 

 

Senast granskad: 20 augusti 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan