Till innehåll på sidan

Informationssäkerhetsmånaden

Snart är det dags för årets nationella Tänk säkert-kampanj! Hela oktober är informationssäkerhetsmånaden. Årets tema är ”Tänk säkert – gör smarta saker säkra”. Målsättningen är att höja medvetenheten och kompetensen hos allmänhet och småföretagen vad gäller hanteringen av lösenord, kortuppgifter och länkar som man t ex får i sms och mejl.

Digitaliseringen ökar snabbt och påverkar i hög grad enskilda individer och samhället som helhet. Det gör att det är nödvändigt att lägstanivån på samhällets informations- och cybersäkerhet höjs. Kampanjen är ett led i detta. Årets kampanj genomför MSB tillsammans med polisen. Därutöver kommer ett stort antal samarbetspartners från privat, offentlig och ideell verksamhet engageras för att sprida kampanjens budskap.

Berätta gärna vad ni tänker göra

Vill din organisation också sprida kampanjens budskap under månaden? Vi vill gärna att det sker olika aktiviteter, smått och stort, runtom i hela Sverige. Berätta gärna vad ni tänker göra genom att skicka e-post till marianne.rildebjorkman@msb.se.

Oktober är EU:s informationssäkerhetsmånad (European Cyber Security Month - ECSM) och arrangeras av EU:s byrå för nät- och informationssäkerhet (Enisa). Syftet är att öka medvetenhet om informations- och cybersäkerhetsfrågor hos allmänheten och hos företag. EU:s informationssäkerhetsmånad har funnits sedan 2012 och Sverige har deltagit genom MSB i ett antal år.

Informationssäkerhetsmånaden på Cyber security months webbplats

Senast granskad: 20 augusti 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan