Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utbildning och övning ger färdighet

MSB utbildar och övar människor, organisationer och myndigheter på nationell och internationell nivå. Det gör vi för att samhällets aktörer ska ha en god förmåga att begränsa och hantera konsekvenserna av en händelse. De ska kunna leda och fatta beslut inom det egna ansvarsområdet och samordna sina åtgärder med andra aktörer.
Brandmän.

Skydd mot olyckor

Utbildning i Skydd mot olyckor (SMO) är en tvåårig eftergymnasial utbildning för dig som vill bli brandman och arbeta med räddning och säkerhet.

MSB utvecklar utbildningsverksamheten

MSB har under 2016 genomfört två interna utredningar om hur myndighetens utbildningsverksamhet ska utvecklas. Den ena har fokus på de författningsstyrda utbildningarna inom området skydd mot olyckor och den andra på området krisberedskap och civilt försvar.

Nationell övningskalender

För att få en bättre överblick och underlätta arbetet med samordning av den nationella övningsverksamheten finns den nationella övningskalendern.

Fronter

Fronter är MSB:s lärplattform. När du blir antagen till en kurs på MSB får du inloggning till Fronter. Fronter är INTE anpassad för webbläsaren Edge. Vi rekomenderar att Du använder annan webbläsare.

Övningsverksamheten

För att öka förmågan i samhället att hantera kriser behöver både offentliga och privata aktörer öva.

Utbildning

Här finner du utbildningsprogram, kursutbud och övrig information om MSB:s utbildningsverksamhet.

Konferenser & seminarier

Nedan hittar du en direktlänk till vår kalender där vi samlar alla konferenser och seminarier. Där kan du också anmäla dig. På den här sidan finner du information om seminarieserier och större arrangemang samt dokumentation från tidigare konferenser.
Nyheter utbildning