Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Om MSB

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Arbetet sker tillsammans med många andra – kommuner, landsting, myndigheter och organisationer. När en allvarlig olycka eller kris inträffar ger vi stöd till de som ansvarar för att hantera krisen. Vi ska också se till att samhället lär sig av det som inträffat. MSB har också viktiga uppgifter inom civilt försvar.

Organisation

MSB bedriver verksamhet i Stockholm, Karlstad och Kristinehamn samt på våra verksamhetsställen i Sandö, Revinge och Rosersberg där vi bedriver utbildning. MSB har ungefär 1000 anställda.
Löpsedel

Nyheter och press

Du som är journalist är alltid välkommen att ringa vår presstjänst. Här hittar du MSB:s pressmeddelanden, nyhetsbrev, nyhetsarkiv och bilder som kan användas fritt. Du hittar också MSB:s övriga kommunikationskanaler på internet.
 Förstoringsglas

Forskning

MSB arbetar för ett tryggare och säkrare samhälle. I det arbetet spelar kunskapsutveckling en viktig roll. Därför finansierar MSB forskning.

Arbeta hos oss

Här hittar du lediga jobb inom MSB. För jobb i Sverige se listan nedan - "Lediga tjänster". För internationella rekryteringar klickar du på bilden i spalten till höger "Delta i insats". Vi tar tyvärr inte emot spontanansökningar.

MSB upphandlar enligt LOU

Allt som MSB upphandlar och köper in (varor och tjänster) regleras av lag(2016:1145) om offentlig upphandling, LOU.