Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Nytt nummer av Tjugofyra7 – nr 40

2018-12-10 kl. 12:28
I årets sista nummer av Tjugofyra7 kan du bland annat läsa en stor intervju med utredaren Jan-Åke Björklund och om skogsbrändernas kostnad.

FOI presenterar två studier om det svenska valet

2018-12-10 kl. 08:00
Vid ett seminarium nyligen presenterade FOI två MSB-finansierade studier om informationspåverkan av det svenska valet. Den ena studien handlar om botar på Twitter, den andra om det svenska valet i digitala miljöer.

EU:s civilskyddsmekanism övade på MSB Revinge

2018-12-06 kl. 12:36
Den 26-30 november övade EU:s civilskyddsmekanism vid MSB Revinge i en så kallad Modexövning, Modul Exercises. Modexövningar genomförs för att EU:s civilskyddsmekanism regelbundet behöver stärka, upprätthålla och öva sin samarbetsförmåga för att kunna bistå med räddningsinsatser till drabbat land vid samhällsstörningar, kriser och katastrofer.

Fler behöver testa sin brandvarnare

2018-11-29 kl. 09:00
En undersökning som MSB har genomfört visar att 97 procent av alla hem har en brandvarnare. Däremot säger 35 procent att de aldrig testar den och 53 procent uppger att de gör det mer sällan än varannan månad. Den 1 december infaller den årliga Brandvarnardagen. Då uppmärksammas att det bästa skyddet mot brand hemma är en fungerande brandvarnare.

Fortsatt arbete för att minska effekterna av bränder i bostäder

2018-11-28 kl. 09:46
Inom satsningen forskningen kring Brand i bostäder har forskare kartlagt olika aspekter av bostadsbränder. Slutsatserna är att hembesök har effekt i socialt utsatta områden med många bostadsbränder, fler aktörer behöver arbeta med individanpassat brandskydd för att minska antalet omkomna och nya tekniska lösningar för brandskydd kan ge samhällsnytta på sikt.

Ny vägledning underlättar val av verktyg för säker och robust samverkan

2018-11-27 kl. 11:02
MSB har tagit fram "Vägledning för säker och robust samverkan" som vänder sig till alla som har ett ansvar vid en samhällsstörning. Den ger information och stöd i processen att välja kommunikationsverktyg för samverkan.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17