Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Fortsatt stor brandrisk i södra Sverige

2018-08-01 kl. 14:08
Vid bränderna i Kårböle och Trängslet har avvecklingen av räddningstjänsten påbörjats men brandrisken är fortsatt hög i framför allt mellersta och södra Sverige där nya bränder uppstår hela tiden. MSB fortsätter ha kontakt med räddningstjänsterna för att kunna sätta in resurser snabbt där det behövs.

Brandrisken är fortsatt extrem i delar av landet

2018-07-31 kl. 12:53
Bränderna och brandrisken är inte över även om det regnar lokalt. Det råder extremt hög risk för brand i sydvästra Sverige och delar av Norrland. MSB och andra aktörer måste behålla beredskapen och förbereda för uthållighet.

Ändrade rekommendationer om eldningsförbud

2018-07-30 kl. 16:41
MSB har under dagen omprövat rekommendationen till kommuner och länsstyrelser om ett skärpt eldningsförbud som meddelades den 25 juli. Enligt en tidigare bedömning skulle det skärpta förbudet gälla till och med den 1 augusti.

MSB stödjer insats vid oljeutsläpp på östkusten

2018-07-30 kl. 15:23
På måndagen 21 juli gick ett 139 meter långt lastfartyg på grund norr om Loftahammar. Ett oljeutsläpp har nått land i skärgården mellan Loftahammar och Valdermarsvik. En miljöräddningsoperation pågår nu med syfte att förhindra olja att läcka ut i Östersjön.

MSB tackar internationella resurser

2018-07-30 kl. 13:32
Flera internationella resurser har bistått släckningsarbetet när behovet har varit som störst. Den taktiska insatsen har varit möjlig genom civilskyddsmekanismen inom EU, som samordnas av Emergency Response Coordination Centre (ERCC). I dagarna återvänder flera av resurserna till respektive land.

Stabilisering av läget men fortsatt brandrisk

2018-07-30 kl. 12:15
Regnet blev en tillfällig lindring i det långdragna krishanteringsförloppet som skogsbränderna innebär. Söndagens åskoväder startade flera bränder samtidigt som har hanterats och läget i Kårböle och Trängslet är stabilt men trots regnet under helgen är bränderna och den höga brandrisken inte på något sätt över.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17