Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Farligt gods-transporter

Farligt gods är ett samlingsbegrepp för ämnen och föremål som har sådana farliga egenskaper att de kan orsaka skador på människor, miljö eller egendom, om de inte hanteras på rätt sätt under en transport.

ADR-S

Föreskrifterna i ADR-S innehåller bestämmelser och förutsättningar som ska vara uppfyllda vid nationell och internationell transport av farligt gods på väg.

RID-S

Föreskrifterna i RID-S innehåller bestämmelser och förutsättningar som ska vara uppfyllda vid nationell och internationell transport av farligt gods på järnväg.

Undantag & lättnader

I vissa situationer finns det möjlighet till lättare bestämmelser vad gäller transport av farligt gods.

ADR-utbildare / utbildningsanordnare

Om du behöver genomgå förarutbildning för att få ett ADR-intyg eller förnya ditt nuvarande intyg, kan du kontakta MSB:s godkända utbildningsanordnare.

Hur man blir säkerhetsrådgivare

För att kunna arbeta som säkerhetsrådgivare för ett företag eller verksamhet måste du ha genomfört en examination med godkänt resultat.

Förlorat ADR-intyg

Om du har förlorat ditt ADR-intyg eller har andra frågor om intygen och ADR-utbildningen kan du kontakta oss via detta webbformulär.

Ändrade provavgifter från och med 1 mars 2019

Från och med den 1 mars 2019 kommer avgiften för säkerhetsrådgivarexamination att ändras. En avgift per prov för varje behörighet och transportslag kommer att tas ut.
Transport av farligt gods: väg och järnväg 2017/2018
Antal
 
 
ADR-examination
Frågor och svar om ADRUTB