Till innehåll på sidan

MSB - Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Civilplikt inom kommunal räddningstjänst

Sveriges möjligheter att planera och förstärka personalförsörjningen inom kommunal räddningstjänst ska öka. Från och med den 19 januari är civilplikten aktiverad inom området.

Förbered dig för kris

Att ha hemberedskap innebär att kunna klara sig utan samhällets hjälp i en vecka. Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, som till exempel vid strömavbrott. Se till att ha en plan för alternativ uppvärmning och ha saker hemma som underlättar för dig att hålla värmen.

Frågor och svar om skyddsrum

Många som besöker vår webbplats är intresserade av att veta mer om skyddsrum. Det är inte aktuellt att ställa i ordning skyddsrum nu. Det är något som sker först ifall regeringen fattar beslut om höjd beredskap. Här har vi samlat svar på de vanligaste allmänna frågorna om skyddsrum.

Din insats är viktig för Sveriges beredskap

När vårt samhälle drabbas av olika kriser och påfrestningar behöver myndigheter och kommuner tillgång till extra resurser. Som medlem i en frivillig försvarsorganisation kan du bidra, både till att samhället fortsätter att fungera under kriser och krig och till att dina medmänniskor får stöd och hjälp.

Kriget i Ukraina

Information om MSB:s arbete med anledning av invasionen av Ukraina.

Jobba hos oss

Bli en del av oss, se vilka lediga jobb som finns just nu. 

Nyheter

1 mars 2024
Klockan 14.00

Fortsatt fokus på civilt försvar i MSB:s budgetunderlag

MSB:s budgetunderlag för kommande år präglas av det allvarliga säkerhetspolitiska omvärldsläget och de avgörande satsningar som måste göras inom totalförsvaret för att stärka Sveriges förmåga att vara motståndskraftigt mot ett väpnat angrepp.
1 mars 2024
Klockan 11.03

Sju av tio organisationer har allvarliga brister i sitt säkerhetsarbete

Nästan sju av tio organisationer i offentlig förvaltning saknar de mest grundläggande delarna i ett systematiskt informations- och cybersäkerhetsarbete. Det visar undersökningen Infosäkkollen som MSB genomförde för andra gången maj-september 2023.
23 februari 2024
Klockan 10.51

Två år sedan kriget i Ukraina bröt ut

Den 24 februari har det gått två år sedan Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina och ett krig i Europa bröt ut som kraftigt försämrade det säkerhetspolitiska läget i vårt närområde.
Till toppen av sidan