Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Vart tionde hem saknar en fungerande brandvarnare – värvningstävling till SMS-tjänst ska få fler att testa regelbundet

2016-11-28 kl. 16:16
Den 1 december infaller den årliga Brandvarnardagen. Dagen uppmärksammar att en fungerande brandvarnare är det bästa skyddet mot brand i hemmet. Samma dag lanserar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) en tävling där allmänheten uppmanas att värva nya prenumeranter till en SMS-tjänst som påminner om att testa sin brandvarnare.

Satsa på att utvärdera övningar - nytt metodhäfte ger stöd

2016-11-28 kl. 09:38
Hur kan erfarenheter från samverkansövningar omsättas i underlag för utveckling av samhällets samlade förmåga att hantera olyckor och kriser? Jo, först och främst genom att satsa på utvärderingar av enskilda övningar.

Skydda dig mot nätbedrägerier - skapa starka lösenord!

2016-11-22 kl. 15:37
Omkring 10 miljoner svenska konton med lösenord finns tillgängliga på internet, enligt Sveriges televisions program ”Dold”. Uppgifterna som finns tillgängliga gäller framförallt privatpersoners konton och kan vara hackade för flera år sedan. Här får du information om hur du kan skydda dig och skapa starka lösenord.

MSB genomförde övning för nyutvecklat koncept för katastrofstöd

2016-11-22 kl. 15:06
I november genomförde MSB en kurs under fyra dagar för att stärka kapaciteten att genomföra en insats till ett katastrofdrabbat land med det nyutvecklade konceptet. Totalt övades 15 deltagare ur MSB:s resursbas för insatspersonal i konceptet för Light Base Camp. Detta var en pilotkurs och syftade till att testa utrustning, samöva mobilisering och säkerställa konceptets fungerande i fält.

Ny film om hur man använder Rakel vid samverkan

2016-11-21 kl. 15:35
Den 21 november presenteras en film som handlar om hur samverkanstalgrupper i Rakel används enligt Nationella riktlinjer för samverkan i Rakel. Filmen är cirka 6 minuter lång och visar hur räddningstjänst, ambulans, polis och SOS Alarm kommunicerar på väg till en brand på ett sjukhus.

Samverkansområden får ett vidgat ansvar

2016-11-18 kl. 16:19
Sommaren 2015 beslutade riksdagen om en ny försvarspolitisk inriktning, mot bakgrund av det försämrade säkerhetspolitiska läget i vårt närområde. Därefter har regeringen beslutat om återupptagen planering för höjd beredskap, och att strukturer och processer som används inom krisberedskapen så långt som det är möjligt ska användas i planeringen av civilt försvar.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17