Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

MSB har beredskap för skogsbränder

2017-05-29 kl. 13:47
Just nu råder det stor brandrisk i skog och mark på många platser i landet och under helgen har flera gräs- och skogsbränder brutit ut. MSB har under helgen bistått flera räddningstjänster i släckningsarbetet med skogsbrandsdepåer. MSB följer fortsatt läget och står beredd att stödja räddningstjänster med förstärkningsresurser om ytterligare behov uppstår.

MSB säljer inte produkter och gör inte hembesök

2017-05-22 kl. 14:44
Det händer att privatpersoner blir uppringda av företag som vill sälja produkter, där den som ringer säger att det sker i samarbete med MSB. Det stämmer inte.

Myndigheterna uppmanar till stärkt beredskap på grund av låga grundvattennivåer

2017-05-22 kl. 10:25
De låga grundvattennivåerna i stora delar av Sverige innebär stora påfrestningar för dricksvattenförsörjningen. Flera myndigheter uppmanar nu alla att vidta försiktighet för att spara vatten och att följa situationen noga. Det handlar också om att förbereda sig inför eventuell vattenbrist under sommar och höst.

MSB stödjer Kustbevakningens insats i Medelhavet med sjukvårdspersonal

2017-05-19 kl. 14:58
MSB ska under sommaren stödja Kustbevakningens insats ”Operation Triton” i Medelhavet med sjukvårdspersonal ombord Kustbevakningens fartyg KBV 002 Triton. Insatsen ska genom EU:s Frontex bistå Italien med övervakning av EU:s yttre gräns, och att rädda liv till sjöss.

MSB:s vikarierande generaldirektör Nils Svartz deltog i Försvarsmaktens chefsövning

2017-05-19 kl. 13:49
Varje år bjuder Försvarsmaktens överbefälhavare Micael Bydén in chefer från ett stort antal samarbetsmyndigheter till en chefsfältövning. MSB:s vikarierande generaldirektör Nils Svartz deltog i årets övning som hade det väpnade angreppet som tema.

MSB satsar stort på Stockholm Pride

2017-05-18 kl. 13:51
Gemensam samling på MSB och lunch på Östermalms brandstation före Prideparaden ska bidra till rekordstort deltagande från räddningstjänsterna och MSB.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17