Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Aktuellt behov av brandbekämpningsresurser

2018-07-27 kl. 14:46
På grund av det mycket varma och torra vädret med extrema brandriskvärden i södra och mellersta Sverige under de kommande dagarna behöver beredskapen där stärkas. För att snabbt och effektivt kunna släcka nya uppkomna bränder behövs i första hand skopande brandflygplan.

MSB får rätt att begära ytterligare internationella brandbekämpningsresurser

2018-07-26 kl. 18:53
Det finns en risk att skogsbrandssituationen kan förvärras när risknivåerna uppnår extrema värden i nästan hela landet under de närmaste dagarna. För att hantera nya bränder har MSB fått klartecken från regeringen att begära internationellt bistånd vid räddningsinsatser i form av flygande brandbekämpningsresurser genom Partnerskap för fred (PFF) samt accepterat hjälp från Turkiet med ett skopande brandbekämpningsflygplan.

Information om eldningsförbud på olika språk

2018-07-25 kl. 11:26
Det finns ett stort behov av att informera om eldningsförbud så att så många som möjligt kan ta till sig av informationen. MSB arbetar därför med att ta fram texter på olika språk som kan användas av alla som har behov av att informera om eldningsförbud.

MSB uppmanar länsstyrelser och kommuner att skärpa eldningsförbud

2018-07-25 kl. 10:03
Med anledning av den extrema brandrisk som råder i stora delar av landet uppmanar MSB kommuner och länsstyrelser att skärpa redan gällande eldningsförbud till att inkludera alla platser, inklusive egen tomt.

Myndighetsmeddelande om eldningsförbud den 23 juli

2018-07-23 kl. 13:10
Den 23 juli gick MSB ut med ett myndighetsmeddelande till allmänheten för att uppmana alla att ta ansvar gällande eldningsförbudet som råder.

Förtydligande om internationellt stöd till Sverige i samband med skogsbränderna

2018-07-21 kl. 21:45
MSB har inte tagit emot något erbjudande om hjälp från Ryssland. MSB har möjlighet att efterfråga resurser, via EU:s civilskyddsmekanism (ERCC), via NATO:s civila kontaktpunkt (EADRCC) eller bilateralt till andra länder - då främst våra nordiska länder som MSB har ett starkt samarbete med.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17