Till innehåll på sidan

Coronaviruset - covid-19

MSB:s roll i Sveriges hantering av covid-19, information till berörda myndigheter och organisationer och tips på vad du själv kan göra.

VMA, Viktigt meddelande till allmänheten

I dag är det test av varningssystemet VMA - Viktigt meddelande till allmänheten. Testet kallas även Hesa Fredrik. Varningen består av en hög signal som låter under två minuter med sju sekunder lång ljudsignal med fjorton sekunder tystnad mellan. Efter ytterligare tre minuter, klockan 15:05 avlutas testet med en signal "faran över".

Brand i skog och mark 2020

Det råder risk för gräs- och skogsbrand i delar av Sverige. Här hittar du praktisk information om bland annat förstärkningsresurser och eldningsförbud.

Nyheter

1 juni 2020
Klockan 14.01

Oron för konsekvenser av coronaviruset

Kantar Sifo har ställt frågor om människors uppfattningar och beteenden under pandemin sedan den 21 mars. Totalt har över 7 300 personer besvarat enkäten. Den senaste rapporten visar att det är färre nu än för några veckor sedan som säger sig uppleva oro över de konsekvenser situationen kan få för den egna familjen.
28 maj 2020
Klockan 12.00

MSB:s insatspersonal stöttar under krisen

Under coronakrisen har flera myndigheter och regioner fått stöd från MSB i form av personal som till stora delar ingår i MSB:s förstärkningsresurs för stöd till samverkan och ledning (FSOL). Insatspersonalen har stärkt upp med bland annat stabsstöd, analytiker och kriskommunikatörer.
28 maj 2020
Klockan 11.07

Utvärdering av Barents Rescue

I september 2019 genomfördes övningen Barents Rescue. I april blev den nationella utvärderingen klar.
– Övningen har bidragit till att aktörerna har utvecklat kunskap om att begära och ta emot internationellt stöd, säger Maria Jontén, som är projektledare för Barents Rescue på MSB.
Till toppen av sidan