Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Så förstärks förmågan att bekämpa bränder från luften

2019-02-12 kl. 11:55
Sverige behöver helikoptrar och flygplan för kunna bekämpa skogsbränder i framtiden. I dag lämnade MSB in svaret på regeringsuppdraget som redovisar behoven av förstärkt kapacitet avseende materiel, personalförsörjning och flygkapacitet. Utöver luftburna brandbekämpningsresurser behöver Sverige också bli bättre på samordning mellan räddningstjänsterna. - Det vi i dag lämnade in till regering är en kraftfull ambitionshöjning vad gäller förmågan att vattenbomba och fler utbildningsplatser, säger Dan Eliasson, generaldirektör på MSB.

Sammankoppling av radiokommunikationssystem stärker nordisk samverkan

2019-02-08 kl. 13:30
MSB har tillsammans med Erillsverkot i Finland lanserat tjänsten ISI-migrering Finland. Tjänsten kopplar ihop de svenska och finska TETRA-näten för radiokommunikation – Rakel och Virve.

Medborgarna känner ansvar för sin krisberedskap

2019-02-08 kl. 10:47
En studie visar på ett glapp mellan hur offentliga aktörer bedömer medborgarnas ansvarskänsla och förmåga vid en samhällskris och hur individen själv ser på sitt eget ansvar och förmåga.

Välkommen på Förebyggandekonferensen 2019

2019-02-07 kl. 09:42
Den 27-28 mars är det dags för årets Förebyggandekonferens! Konferensen är en nationell brandkonferens som vänder sig till alla som arbetar med förebyggande brandskydd. Här får du möjlighet att ta del av intressanta programpunkter i form av föreläsningar, paneldebatter och seminarier. Det är också två dagar som ger möjlighet till erfarenhetsutbyte och nätverkande.

Kloka överväganden i regeringens skogsbrandsutredning

2019-02-06 kl. 17:11
MSB:s hantering av sommarens skogsbränder fungerade i stort väl men lärdomar finns att dra. Regeringens utredning om sommarens skogsbränder lyfter fram kloka överväganden, menar Anneli Bergholm Söder, chef på MSB:s operativa avdelning.

Ökad förståelse för risker i det digitala samhället

2019-02-05 kl. 09:07
I mars 2018 fick MSB ett regeringsuppdrag att öka allmänhetens samt små och medelstora företags kunskap om informationssäkerhet inklusive id-kapning. Under året genomfördes flera stora insatser för att öka medvetenhet och kunskap hos målgrupperna om vikten av att skydda sin viktigaste information. En nationell kampanj förlades till Informationssäkerhetsmånaden under oktober. Arbetet har genomförts i nära samarbete med Polismyndigheten samt Tillväxtverket, Bolagsverket och Skatteverket vilka står bakom webbplatsen verksamt.se. Uppdraget rapporterades till Justitiedepartementet den 31/1.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17