Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

MSB:s insatsverksamhet gör skillnad

2018-03-16 kl. 14:12
Sedan slutet av 2016 har MSB deltagit i det stora arbetet med att avvärja en hotande svältkatastrof i nordöstra Nigeria. Insatsen är en av 164 insatser som MSB genomfört under 2017 som det nu går att läsa mer om i årsrapporten.

Rapport om Muslimska brödraskapets informationspåverkan visar att arbetet behöver fortsätta

2018-03-15 kl. 12:13
Vid ett seminarium under torsdagen presenterade docent Aje Carlbom den rapport om Muslimska brödraskapet som MSB beställde i somras. Rapportens slutsatser visar att myndigheten behöver fortsätta arbetet med att identifiera och möta islamistisk informationspåverkan.

Rätt person på rätt plats - Vägledning för myndigheters arbete med krigsorganisation och krigsplacering

2018-03-12 kl. 09:32
MSB har den 12 mars gett ut en vägledning till myndigheter som har en viktig roll i totalförsvaret. Den ska ge konkret stöd i att planera och analysera hur myndigheternas verksamheter ska organiseras under höjd beredskap.

Nytt nummer av Tjugofyra7 – nr 37

2018-03-09 kl. 13:00
I årets första nummer kan du bland annat läsa om att användningen av drönare ökar kraftigt och att MSB föreslås bli en ännu mer central aktör i arbetet med civilt försvar i Försvarsberedningens delrapport. Dessutom finns en intervju med MSB:s nya generaldirektör Dan Eliasson.

Dan Eliasson ny GD för MSB

2018-03-06 kl. 14:00
Dan Eliasson har tillträtt som ny myndighetschef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. - Det ska bli spännande att leda MSB, som ju är en myndighet med ett viktigt och komplext uppdrag att driva på utvecklingen och samordna samhällets beredskap för kris och krig, säger Dan Eliasson.

Slutredovisning för gemensam kommunikationslösning

2018-03-06 kl. 10:00
Den 1 mars lämnade MSB och Trafikverket sin slutredovisning av kostnader, tidsplan och ansvarsfördelning för en ny säker, gemensam kommunikationslösning till regeringen.
1 2 3 4 5 6 7 8