Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Myndigheterna uppmanar till stärkt beredskap på grund av låga grundvattennivåer

2017-05-22 kl. 10:25
De låga grundvattennivåerna i stora delar av Sverige innebär stora påfrestningar för dricksvattenförsörjningen. Flera myndigheter uppmanar nu alla att vidta försiktighet för att spara vatten och att följa situationen noga. Det handlar också om att förbereda sig inför eventuell vattenbrist under sommar och höst.

MSB stödjer Kustbevakningens insats i Medelhavet med sjukvårdspersonal

2017-05-19 kl. 14:58
MSB ska under sommaren stödja Kustbevakningens insats ”Operation Triton” i Medelhavet med sjukvårdspersonal ombord Kustbevakningens fartyg KBV 002 Triton. Insatsen ska genom EU:s Frontex bistå Italien med övervakning av EU:s yttre gräns, och att rädda liv till sjöss.

MSB:s vikarierande generaldirektör Nils Svartz deltog i Försvarsmaktens chefsövning

2017-05-19 kl. 13:49
Varje år bjuder Försvarsmaktens överbefälhavare Micael Bydén in chefer från ett stort antal samarbetsmyndigheter till en chefsfältövning. MSB:s vikarierande generaldirektör Nils Svartz deltog i årets övning som hade det väpnade angreppet som tema.

MSB satsar stort på Stockholm Pride

2017-05-18 kl. 13:51
Gemensam samling på MSB och lunch på Östermalms brandstation före Prideparaden ska bidra till rekordstort deltagande från räddningstjänsterna och MSB.

Sverige och Finland ska koppla ihop sina nationella radiokommunikationssystem Rakel och Virve

2017-05-18 kl. 08:58
Idag den 18 maj skriver MSB och finska Erillisverkot ett Letter of Intent (avsiktsförklaring) om att koppla samman de båda ländernas nationella radiokommunikationssystem för samhällsviktig verksamhet. En liknande sammankoppling har redan genomförts mellan Rakel och norska Nödnett. En sammankoppling mellan de norska och finska systemen pågår.

Dags att anmäla sig till konferensen Informationssäkerhet för offentlig sektor 2017

2017-05-17 kl. 11:18
Årets konferens genomförs den 5-6 september på Münchenbryggeriet i Stockholm, den tematiska inramningen är det försämrade säkerhetspolitiska läget och arbetet med civilt försvar.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17