Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Krisen i Irak kräver fortsatt stöd från MSB

2016-10-19 kl. 15:43
En växande krissituation pågår i Irak med över tio miljoner människor som är i behov av humanitärt stöd och en rådande militär offensiv mot Mosul i norra delarna av landet. En redan svår situation med över tio miljoner människor i behov av humanitärt stöd riskerar nu att förvärras ytterligare.

Omfattande översvämning övas i Zagreb

2016-10-17 kl. 10:15
Den 17-21 oktober genomförs fältövningen CRO 2016 i Zagreb med omnejd. Scenariot är en omfattande översvämning som orsakat att människor isolerats när deras bostäder i flera byar och bostadsområden kommit under vatten

MSB utökar insats på Haiti med ett basläger

2016-10-15 kl. 07:30
Orkanen Matthew har orsakat stor förödelse för befolkningen och skador på byggnader och infrastruktur är stora. I vissa områden är uppemot 90 % av byggnaderna allvarligt skadade. Sverige genom MSB utökar nu sina insatser i landet och bygger tillsammans med andra medlemmar i International Humanitarian Partnership (IHP) ett basläger med boende och kontor samt koordineringscentral så att hjälparbetare från FN och EU får förutsättningar att kunna ha närvaro i de mest drabbade områdena och ge befolkningen den hjälp som behövs.

MSB på plats i Haiti för att ge stöd åt orkandrabbade

2016-10-10 kl. 16:45
Haiti är hårt drabbat av orkanen Matthew och FN bedömer att drygt 1,4 miljoner människor är i stort behov av humanitär hjälp. MSB finns nu på plats i Haiti för att bistå FN och EU:s humanitära stöd för att lindra konsekvenserna för befolkningen.

MSB:s stöd till orkandrabbade på Haiti

2016-10-06 kl. 15:50
Orkanen Matthew har drabbat flera karibiska öar. Sydvästra Haiti är hittills värst drabbat. Sverige har genom MSB skickat flera experter till Haiti för att bistå FN och EU:s humanitära stöd för att lindra konsekvenserna för befolkningen.

Sverige leder EU-övning i krishantering – EDREX

2016-10-05 kl. 16:50
Sverige leder ett unikt övningsprojekt inom Europeiska unionen med 22 deltagande länder som för första gången övar samverkan och ledning samt hur olika lagstiftningar fungerar tillsammans nationellt, inom EU:s civilskyddsmekanism och internationellt inom FN-systemet.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17