Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Öppna jämförelser: Brottsförebyggande arbete kräver lokal samverkan

2017-04-07 kl. 11:16
Nästan alla kommuner har etablerat samarbete med polisen kring brottsförebyggande arbete visar en ny rapport från SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) och MSB. Nya utpekade kommunpoliser tros kunna underlätta samarbetet.

Omfattande cyberangrepp hos driftleverantörer

2017-04-05 kl. 08:33
Omfattande internationella cyberangrepp har avslöjats. Cyberangreppen har fått beteckningen ”Cloud Hopper” och bedöms vara kopplade till aktören ”APT10” (även kallad Red Apollo, CVNX, Stone Panda, menuPass). Angreppen har bland annat skett genom intrång hos olika driftleverantörer som sedan nått vidare till deras kunder. Därför kan en lång rad organisationer vara drabbade. Sverige är ett av flera länder som pekats ut som drabbat.

Vägledning för aktörsgemensamma former

2017-04-03 kl. 13:07
Nu finns ett stöd för dig som arbetar med att utveckla aktörsgemensamma former på lokal och regional nivå.

Krisberedskapsanslaget kom till nytta 2016

2017-03-24 kl. 13:12
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, finansierar olika utvecklingsprojekt från anslag 2:4 Krisberedskap på uppdrag av regeringen. För 2016 fördelades drygt en miljard kronor till statliga myndigheter, landsting, kommuner och frivilliga försvarsorganisationer. MSB har nu följt upp de åtgärder som aktörerna genomfört och redovisat det till regeringen.

Tre nya ämnen omfattas av rapporteringskravet för sprängämnesprekursorer

2017-03-23 kl. 16:09
Det är obligatoriskt för företag att rapportera misstänkta transaktioner med, och stölder och försvinnanden av, produkter som innehåller vissa ämnen som kan användas för att tillverka hemgjorda sprängämnen.

Ny MSB-rapport om hot, risker och sårbarheter i mediebranschen

2017-03-20 kl. 13:00
Det svenska medielandskapet har genomgått omfattande förändringar de senaste åren. Medierna möter en komplex hot- och riskbild, vilket tillsammans med det försämrade säkerhetspolitiska läget, medför att mediebolagens krisberedskap behöver stärkas. På samhällsnivå innebär utvecklingen utmaningar för demokratin och krisberedskapen, och för att möta dem kan satsningar behövas framöver.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17