Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Vägledning för aktörsgemensamma former

2017-04-03 kl. 13:07
Nu finns ett stöd för dig som arbetar med att utveckla aktörsgemensamma former på lokal och regional nivå.

Krisberedskapsanslaget kom till nytta 2016

2017-03-24 kl. 13:12
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, finansierar olika utvecklingsprojekt från anslag 2:4 Krisberedskap på uppdrag av regeringen. För 2016 fördelades drygt en miljard kronor till statliga myndigheter, landsting, kommuner och frivilliga försvarsorganisationer. MSB har nu följt upp de åtgärder som aktörerna genomfört och redovisat det till regeringen.

Tre nya ämnen omfattas av rapporteringskravet för sprängämnesprekursorer

2017-03-23 kl. 16:09
Det är obligatoriskt för företag att rapportera misstänkta transaktioner med, och stölder och försvinnanden av, produkter som innehåller vissa ämnen som kan användas för att tillverka hemgjorda sprängämnen.

Ny MSB-rapport om hot, risker och sårbarheter i mediebranschen

2017-03-20 kl. 13:00
Det svenska medielandskapet har genomgått omfattande förändringar de senaste åren. Medierna möter en komplex hot- och riskbild, vilket tillsammans med det försämrade säkerhetspolitiska läget, medför att mediebolagens krisberedskap behöver stärkas. På samhällsnivå innebär utvecklingen utmaningar för demokratin och krisberedskapen, och för att möta dem kan satsningar behövas framöver.

Sverige och Norge först i världen att koppla ihop nationella kommunikationssystem

2017-03-17 kl. 11:01
Sverige och Norge samverkar och hanterar dagligen gränsbevakning och olyckor längs vår långa gemensamma gräns. Från och med i dag kan inblandade aktörer samverka enklare för att rädda liv genom sammankopplade radiokommunikationssystem. Norway-Sweden Inter System Interface (ISI)

Skogsprojekt vann Hack for Sweden Award 2017

2017-03-16 kl. 10:05
MSB är en av myndigheterna bakom Hack for Sweden, en tävling som ska inspirera studenter, datajournalister och utvecklare att skapa nyttiga produkter och tjänster med hjälp av myndigheters öppna data.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17