Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

MSB tar första steget till handbok för att möta påverkan

2017-08-18 kl. 10:00
I början av augusti slöt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) en projektöverenskommelse med Lunds universitet som ett första steg i att ta fram en handbok för att möta informationspåverkan. Detta görs utifrån det uppdrag som MSB har för att bidra till bevakningsansvariga myndigheter och andra berörda aktörers förmåga att möta informationspåverkan.

Försvarsuppgörelse ger mer pengar till civilt försvar

2017-08-16 kl. 15:14
Arbetet med civilt försvar vid kommuner, landsting, länsstyrelser och centrala myndigheter och frivilliga försvarsorganisationer kommer att få mer resurser de kommande åren. Det framgår av den försvarsuppgörelse som försvarsminister Peter Hultqvist (S) presenterade den 16 augusti tillsammans med representanter för Miljöpartiet, Moderaterna och Centerpartiet.

Säkrare samhälle genom forskning

2017-07-31 kl. 14:11
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har en årlig forskningsbudget på 115 miljoner kronor. Kunskapsutveckling genom forskning är ett sätt för myndigheten att minska riskerna för och konsekvenserna av olyckor och kriser i samhället.

Så fungerar SGSI-nätet

2017-07-21 kl. 13:05
Swedish Government Secure Intranet (SGSI) är en avgiftsfinansierad kommunikationstjänst för säker kommunikation mellan organisationer i Sverige och i Europa. SGSI har en egen infrastruktur som är skild från Internet och påverkas därför inte av störningar på Internet, som till exempel överbelastningsattacker. Mellan anslutna organisationer sker trafiken i så kallade VPN-tunnlar som krypteras med försvarsmaktens krypto.

MSB ska föreslå åtgärder för att säkerställa en hög funktionalitet och säkerhet i VMA-systemet

2017-07-20 kl. 09:17
Regeringen har gett MSB i uppdrag att redovisa och utvärdera SOS Alarms felaktiga VMA den 9 juli. MSB ska också föreslå åtgärder för att stärka kunskapen hos allmänheten om varningssystemet i Sverige vid olyckor och kriser.

MSB och IHP lämnar över humanitär hub till FN

2017-07-13 kl. 09:43
FN arbetar intensivt med att etablera kontinuerlig närvaro av humanitär personal i Mosul. Men fortfarande finns det stora säkerhetsmässiga hinder för internationell humanitär närvaro i området. Den humanitära hub som MSB tillsammans med partners inom International Humanitarian Partnership (IHP) etablerat och lämnat över till FN:s livsmedelsprogram (WFP) gör det möjligt för humanitär personal att övernatta i Adhbah, istället för att dagspendla från Erbil.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17