Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rakel – trygg kommunikation för samhällsviktig verksamhet

Rakel är ett kommunikationssystem för trygg och säker kommunikation mellan medarbetare inom samhällsviktiga verksamheter. Systemet har en unikt hög driftsäkerhet, täckning i hela Sverige och används av fler än 500 organisationer.

Kontakt och kundstöd

Har du frågor om Rakel? Här hittar du kontaktuppgifter till Rakel kundstöd, till våra kundansvariga för Rakel och till leverantörer av Rakelutrustning.

Norway-Sweden ISI-project

Norway-Sweden Inter System Interface (ISI) är ett utvecklingsprojekt mellan Norge och Sverige för att förena Nødnett och Rakel. Syftet är att underlätta gränsöverskridande samverkan. Det ska säkerställa effektiv och användarvänlig kommunikation över gränsen samt vid insatser och uppdrag i varandras länder.

Tillförlitlighet och säkerhet

Rakels kunder ansvarar för samhällsviktig verksamhet och har höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet i kommunikationen. Rakelsystemet är byggt och planerat för att klara krissituationer och störningar.

Våra kunder

Rakel används av cirka 500 organisationer - myndigheter, länsstyrelser, kommuner, landsting och energibolag. De största användarna är Polisen, Kriminalvården och Tullverket. Här kan du ta del av erfarenheter från olika organisationer som har infört Rakel i sin verksamhet.

Blanketter

Här hittar du bland annat blanketter för att beställa abonnemang och tilläggstjänster, aktivera och avaktivera Rakelmobiler, anmäla behörig beställare/kontaktperson och för att få utrustning som ska användas i Rakel godkänd.
Rakel - start
Till start för Rakel
 
Nytt från Rakel

Prenumerera på Rakels nyhetsbrev

 
Rakels kalender

Rakels kalender

 
 
Läs fler nyheter från Rakel

Läs fler nyheter från Rakel